”Hybrisen har lagt sig”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

I början sköt Stina Nilsson 1 200 skott i veckan.

Men nu har skidskytten halverat mängden.

– Hybrisen har lagt sig lite, säger Nilsson till SVT.

Skidskyttetränaren Jean-Marc Chabloz hyllade Stina Nilsson stort och kallade henne den största talang han tränat. Utvecklingskurvan gick spikrakt uppåt i början, men efter ytterligare några veckor som skidskytte har den plant ut något.

– Hon har haft en grym utvecklingen första månanden. Det var helt enormt. Sen har utvecklingskurvan kanske inte varit lika brant, men den pekar fortfarande åt rätt håll. Vi följer en bra plan och det går uppåt hela tiden, säger Chabloz till SVT.

”Tonar ner det lite”

I början sköt Nilsson 1 200 skott i veckan, men sedan hon börjat träna med resten av skidskyttelandslaget blir det inte lika många.

– Nej, nu har vi tonat ner det. Han (Chabloz) tror väldigt gott om mig, men nu tonar vi ner det lite. Det var typ en vecka jag sköt 1200 skott och det var bara för att jag tyckte att det var så otroligt kul. Nu följer jag planen som alla andra, det kanske ligger på 600-800 skott. Det är en väldigt bra dos, men hybrisen har lagt sig lite, säger Nilsson.

Foto: PER DANIELSSON / BILDBYRÅN

Den tidigare längdstjärnan försöker nu hitta sin väg på skjutvallen.

– Det är många saker som är svåra eller utmanande. Men de är inte omöjliga. De bästa skyttarna hanterar ju det så jag måste hitta min väg att hantera saker. Mitt sätt att stå på vallen som gör att jag blir så bra som möjligt och där känner jag inte att jag har tillräckligt många timmar än.

Ångrar bytet gör Nilsson dock verkligen inte.

– Det är extremt motiverande och sparrande för vi har ett jättebra gäng. Allting känns väldigt kul. 

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE