AIK Bandy värvar tungt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

AIK Bandy toksatsar – i dag presenterades sju tunga nyförvärv.

Johan Esplund, Erik Pettersson och Linus Pettersson är klara för klubben och dessutom har AIK lockat veteranen Daniel Andersson att göra comeback.

– AIK är bra för bandyn för att sprida och göra sporten större, och det vill jag vara med på, säger Esplund till klubbens hemsida.

Säsongens tabellsjua AIK åkte ut i kvartsfinal.

Den här torsdagsförmiddagen spenderar klubben, nykomling i högstaligan den gångna säsongen, med att presentera flera tunga nyförvärv:

Först ut var Villa Lidköpings stjärna och veteran Johan Esplund, 37, som efter SM-finalförlusten sa till Sportbladet att glöden inte varit den samma.

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Värvar storstjärna

Därefter kom nästa supervärvning: SKA Neftyanik:s Erik Pettersson.

AIK Bandys hemsida var vid det här laget redan överbelastad, men via Instagram fick man ut nyheten om värvning nummer tre för dagen:

Linus Pettersson, senast i Sandviken.

Pettersson är AIK:are och har följt främst fotbollen och ishockeyn i föreningen under tio års tid. Den välmeriterade 32-åringen blir ny försvarsgeneral.

– Man har rest många mil i AIK:s färger genom åren och lärt känna många inom AIK-familjen, det ska bli väldigt roligt att spela inför alla dom, säger Linus Pettersson till klubbens hemsida.

Senare under dagen presenterade också AIK målvakten Viktor Birgersson (Åby Tjureda), Tobias Nyberg (Vetlanda), William Arvidsson (Villa) och dessutom har AIK gjort klart med förre stjärnspelaren Daniel Andersson, snart 37, som spelade sin senaste elitmatch för Villa Lidköping för tre år sedan.

– Jag ska skaka liv i den här gamla kroppen så får vi se om det går. Jag har inte åkt skridskor på tre år. AIK har bearbetat mig under tre års tid men fått nej hela tiden, säger den förre världsmästaren till bandypuls.se.

AIK flyttar

Den storsatsande klubben kommer dessutom att flytta sina matcher från Bergshamra IP i Solna till den nya inomhusarenan med plats för 2000 åskådare i Gubbängen i södra Stockholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE