Drömmen om spel i Europa lever för MFF

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

MALMÖ. MFF lät en halv startelva vila i jakten på en Europaplats.

Det märktes inte mot ett Örebro utan särskilt mycket att spela för. Storseger med 4–0 efter total dominans från start till slut.

– Vi har tuff konkurrens. Vill man spela måste man ta chansen, säger målskytten Carlos Strandberg.

Tillbaka efter sina skadeproblem snuddade han vid ett hat trick men det blev ”bara” ett mål. En klack med lite av Zlatanträff på bollen (tänk Zlatans mål nummer 500).

– En riktigt bra passning av AC (Anders Christiansen). Bra tajming och lite flyt för mig att målvakten inte hann ut, säger Carlos.

Utöver klackmålet hade Strandberg ett försök med en cykelspark som kunde resulterat i ett drömmål och en fin vändning följt av ett hårt skott i ribban.

– Fint inlägg men där hade jag inte lika mycket flyt så att den gick in men aktionen var bra, säger han om bicykletan.

– Jag var lite felvänd och tog en chans. Med lite tur kunde den ha gått i mål, säger han om ribbskottet.

Effektivt spel av MFF

För avstängde MFF-tränaren Uwe Rösler var matchen mer en inventering av bredden för  de kommande Europa Leaguematcherna och han blev nog framförallt nöjd med vad han såg Carlos Strandberg prestera. 

Malmö kan behöva Strandbergs tyngd som alternativ i Europamatcherna där man inte kan föra matcher med ett bollinnehav liknande det man hade mot Örebro som inte verkade tro på sin chans någon gång i matchen.

Sett till allsvenska mått var MFF:s spel och effektivitet med så många utskiftade spelare naturligtvis en styrkedemonstration och chansen till den hägrande tredjeplatsen i årets serie finns definitivt kvar. Vad utspelningen av Örebro betyder för matcherna i Europa League är svårare att säga.

Övertygande, javisst. Individuellt överlägset på i stort sett alla platser i lagen, javisst.

Men Örebro var heller inte ordinarie och kanske inte heller speciellt motiverat att slåss för en eller flera överraskningspoäng i kalla november.

– Vi spelade bra fotboll. Följde matchplanen och tog våra chanser. Skönt att få starta och komma tillbaka i vinnarspåret, säger Strandberg.

Konkurrensen i anfallet är nu stenhård i MFF. Markus Rosenberg är given. Marcus Antonsson levererar hela tiden. Carlos Strandberg visade kvaliteter. Arnor Traustason har ett internationellt forwardsspel som gett honom plats i Europa League.

Och på träningsplanerna ser Guillermo Molins allt piggare ut.

Strandberg: Är lycklig här

Carlos Strandbergs konkurrensfördel är att han har ett annat, mer target playerspel i sig som kan vara nyttigt när mönster behöver brytas.

– Det är både fördel och inte. Alla vill spela. Jag har varit borta en tid och får ta mina chanser. Men jag har precis kommit tillbaka efter skada och är glad att jag fick 80 minuter. Känns bra men vi har riktigt duktiga anfallare och det är en tuff konkurrens.

– Vi får se hur mycket man får spela. Men jag är lycklig här och det får mig att bli en bättre fotbollsspelare. Det är bara bra att vi har många anfallare, säger Strandberg.

Mer ordinarie Marcus Antonsson inledde målskyttet tidigt i matchen och efter det var det bara en kort period i inledningen av andra halvlek man fick en känsla av att Örebro skulle kunna utmana. Men när avslut, dribblingar och inlägg täcktes bort dog ambitionerna ganska snabbt igen.

Romain Gall var lite väl ambitiös emellanåt men sköt kontrollerat in det matchdödande tredje målet. Fyran placerade inhopparen Eric Larsson in helt frispelad av Marcus Antonssons smarta korta djupledspass.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.