”Vi är väldigt besvikna”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Regeringens beslut i publikfrågan dröjer.

Det är inte vad klubbarna i damallsvenskan hade hoppats på.

– Det finns säkert skäl att avvakta, men det gör det svårt för oss att planera, säger Linköpings ordförande Paul Lindvall.

Linköpings FC hade hoppats på att få ta in mer publik snart. Med en arena som tar in 8000 personer och ett publiksnitt på 1300 åskådare finns det möjlighet att sprida ut publiken.

– Vi vill självklart att vår publik ska kunna gå på fotboll på ett riskfritt sätt, men med den kapaciteten vi har skulle det gå att släppa in åtminstone 500 personer. Det går också att kontrollera hur publiken tar sig in och ut från arenan, med flera utgångar och några sektioner i taget. Jag ser risken som väldigt liten för smittspridning, om man sköter det på rätt sätt, säger ordförande Paul Lindvall.

Väldigt besvikna

Lindvall hade hoppats på att regeringen skulle sköta situationen kring coronapandemin på ett bättre sätt.

– Vi är besvikna, jag hoppas verkligen det kommer ett beslut vid nästa tillfälle. Själva publikintäkterna är inte en jättestor förlust ekonomiskt, men med publiken försvinner möjligheten att ha sponsorevent till exempel och det påverkar desto mer, säger Lindvall och fortsätter:

– Sen är vi också väldigt besvikna över fördelningen av coronastödet. Jag har svårt att förstå hur herridrotten ska få 96 procent av pengarna. Det måste finnas ett bättre jämställdhetstänk nu vid nästa fördelning.

Saknar verkligen publiken

Piteås IF:s ordförande Rikard Fahlman är inte förvånad att beslutet kring publik dröjer.

– Det var inte helt oväntat, nu när smittspridningen verkar vara igång igen. Det är såklart tråkigt, men det finns de som begriper smittspridningen bättre än jag gör, så jag litar på att de tar rätt beslut.

För Piteå IF har de tomma läktarna mest påverkat själva spelet.

– Tjejerna saknar verkligen publiken, det gör mycket när många hejar på oss. Ekonomiskt gör det inte så stor skillnad, det hade mest varit de som redan köpt årskort som hade kunnat gå ändå. Vi kanske hade sålt någon hamburgare extra på matcherna möjligtvis, säger Fahlman.

Matcherna i damallsvenskan sänds på Sportbladet

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.