Frälste Manchester United på tilläggstid

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-03

Valencia stor hjälte på Old Trafford mot CSKA Moskva

Manchester United kom undan med blotta förskräckelsen i kvällens Champions League-fight mot CSKA Moskva. Ryssarna ledde med 3–1 – men United vände och kunde kvittera på tilläggstid genom Valencia.

Valencia jublar efter 3–3.

Ett mycket passivt och ofokuserat försvarsspel var en av de stora orsakerna till att Manchester United länge såg ut som ett förlorande lag på Old Trafford i kväll. Till och med veteranmålvakten Edwin van der Sar darrade.

Satte 1–0 – ur svår vinkel

Ett piggt CSKA Moskva gjorde 1–0 efter 25 minuter: Alan Dzagoev stormade fram längs van der Sars högerkant och när han nästan hade tappat vinkeln avlossade han ett högt skott. Dzagoev chockade Old Trafford genom att sätta bollen i mål bakom den holländske hemmamålvakten. Fyra minuter senare kvitterade Michael Owen med sitt första mål i Champions League sedan 2004.

Slappt försvarsspel av United

Men CSKA vägrade att ge upp drömmen om seger och efter ett oerhört slappt försvarsingripande av hemmaförsvaret kunde Milos Krasic löpa sig fri, runda van der Sar och skjuta ryssarna till en 2–1-ledning efter 47 minuter. Andra halvlek inleddes lika mardrömslikt som den första avslutades: Vasili Berezutski (47) nickade in 3–1 och Darren Fletcher varnades för filmning. Då ville United-bossen Sir Alex Ferguson i stället ha straff:

– Jag kan inte förstå domslutet, det är ett av de värsta jag har sett i min karriär, säger Ferguson efter matchen till Sky Sports 2.

Scholes visade vägen

United-tränaren Sir Alex Ferguson bytte tidigt i andra halvlek in Wayne Rooney och Evra – och laget inledde sin kvitteringsjakt. Paul Scholes nickade in reduceringen och på tilläggstid satte Valencia 3–3 efter att bollen styrts via CSKA-spelaren Georgi Schennikovs huvud och in i mål. Manchester United är nu vidare till nästa steg i Champions League.