Mardrömslott igen för Arsenal i CL

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska möta Bayern München

1 av 2

Arsenal har försvunnit i åttondelsfinalen i Champions League de sex senaste säsongerna.

Nu hoppades engelsmännen på bättre tur i lottningen.

Då drog de tyska mästarna Bayern München.

Det börjar bli ett stående skämt att Arsenal alltid får tuffast möjliga lottning i Champions League-slutspelen. Sedan 2010/11 har London-laget också åkt ur i åttondelsfinalen vid varje turnering.

Sex raka förluster

2009/10 var senaste gången det engelska laget tog sig till en kvartsfinal, då slog de Porto i åttondelen innan Barcelona blev för svåra i kvarten. Förra säsongen var det också just FC Barcelona som slog ut Arsenal men den här säsongen hade engelsmännen lyckats vinna sin grupp och var därmed seedat i lottningen till åttondelsfinal-spelet.

Efter att den svåraste tvåan, regerande mästaren Real Madrid, också dragits mot Napoli innan Arsenals lott såg chanserna goda ut till ett mer överkomligt motstånd. Då drog Arsenal tyska mästaren Bayern München.

”Kul att träffas gamla vänner”, skriver Manuel Neuer på Twitter med en bild på en straffräddning med Arsenals Mesut Özil som skytt.

”Helt rätt, kompis”, hälsar Özil tillbaka och visar ett gammalt mål på landsmannen.

Nilsson Lindelöf mot Dortmund

Matchen blir tillsammans med Paris Saint-Germains möte med Barcelona höjdpunkten när slutspelets första runda inleds.

– Vi har spelat mot dem sex gånger de senaste fyra säsongerna, så det här börjar bli ett klassiskt möte i Champions League, säger PSG-presidenten Nasser al-Khelaifi till klubbens webbplats.

Bland övriga matcher kan noteras att Benfica, med den enda kvarvarande svensken Victor Nilsson Lindelöf i laget, ställs mot Borussia Dortmund.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.