Premier League

Wenger ångerfull: ”Insett att jag sårat många”

Av: 

Simon Norberg

FOTBOLL

Arsene Wenger blev Arsenal trogen i 22 säsonger.

Nu avslöjar 68-åringen att det var hans livs största misstag.

– Jag har insett att jag sårat många människor, säger han till franska radiokanalen RTL.

Fransmannen Arsene Wenger är och kommer förmodligen alltid bli förknippad med Arsenal. Efter 22 säsonger på tränarposten gick 68-åringen och klubben i våras skilda vägar, när han – efter att två säsonger i rad misslyckats föra Arsenal till en toppfyra placering i ligan – ersattes av spanjoren Unai Emery.

I en öppenhjärtig intervju med den franska radiokanalen RTL berättar Wenger bland annat att han så här i efterhand inte skulle ha stannat kvar i klubben så länge som han gjorde.

”Offrade allt”

Wenger menar att det är hans karriärs största miss.

– Jag är någon som gillar nya saker och förändring. Men jag gillar också utmaningar. Jag var fångad av utmaningen att ge Arsenal framgång, säger han.

Under sina 22 säsonger vann han tre Premier League-titlar, 1998, 2002 och 2004. Men frågan 68-åringen ställer sig är om jakten på nya titlar med klubben var värt besväret.

– Jag ångrar att jag offrade allt runt omkring eftersom jag har insett att jag sårat många människor. Jag har nonchalerat många människor. Min familj och närstående. Den besatte mannen är självisk i sin jakt på det han älskar.

Kontaktad av Japan

Wenger har sedan skilsmässan med Arsenal befunnit sig i Ryssland den senaste månaden och agerat expert under fotbolls-VM för fransk TV.

Trots de senaste säsongernas mindre lyckade resultat verkar inte 68-åringen stå utan anbud.

Så sent som för några dagar sedan rapporterade Yahoo Japan att fransmannen blivit kontaktad av det japanska fotbollsförbundet för att diskutera möjligheten om att eventuellt ta över rollen som förbundskapten för de Blå Samurajerna, sedan Akira Nishino sparkats efter mästerskapet 

– Jag har alltid varit mer intresserad av att jobba dagligen som tränare. Jag finner det mer stimulerande. Det är en fråga som jag ställt mig själv många gånger – om jag skulle bli förbundskapten. En förbundskapten tar hand om tio matcher per år, i en klubb är det runt 60. Min drog har alltid varit ”nästa match.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Rankning: Tio bästa värvningarna i Premier League

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Arsene Wenger

Arsenal FC