Nations League i fotboll

Tyskland har aldrig varit sämre

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Torsk med 1–2 mot Frankrike.

Tysklands kräftgång fortsätter.

Landslaget har inte haft en sämre defensiv på 54 år – och aldrig någonsin förlorat så många matcher på ett och samma år.

Tyskland gjorde bort sig i sommarens fotbolls-VM och åkte ur redan i gruppspelet. Höstens Nations League-deltagande har inte varit muntrare. Tyskarna har kryssat mot Frankrike (0–0), fått stryk mot Nederländerna (0–3) och under tisdagskvällen blev det ytterligare en förlust: 1–2 borta mot världsmästarna Frankrike.

”Sicket avslut!”

Tyskland tog ändå ledningen sedan Toni Kroos – med nöd och näppe – skickat in 1–0 på straff förbi Frankrikes målvakt Hugo Lloris. Fransmännen kom dock tillbaka. Kvitteringen kom en dryg timme in i matchen sedan Lucas Hernandez pangat in ett inlägg som Antoine Griezmann reptilsnabbt stryde in i mål med skallen.

– Sicket avslut. Pannan till och sen bollen upp i bortre krysset. Det är bara målskyttar i yppersta världsklass som kan det där, säger experten Jon Persson.

Sämst på 54 år

Tio minuter från slutsignalen kom segermålet. Antoine Griezmann stänkte in sitt andra mål i matchen på straff och ordnade segern för Frankrike. Det var förstås dystrare miner i bortalägret. Den tyska defensiven är lagets sorgebarn. Laget har bara noterats för en enda hållen nolla på 11 landskamper under 2018 – vilket är den sämsta defensiva statistiken på 54 år. Det är också första gången någonsin som Tyskland förlorar sex matcher under ett och samma år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Spara i samma fonder med samma säkerhet som hos alla andra banker, men till halva avgiften. Bli kund gratis hos SAVR här

SAVR

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Men vänta, vilka är i så fall Tyskland?

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Nations League i fotboll

Tysklands herrlandslag i fotboll

Frankrikes herrlandslag i fotboll