Matchen för tråkig – då bröt presidenten

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Ordern: Avgör allt på straffar

FC Tevragh-Zeina mötte ACS Ksar i Supercupfinalen. Bilden är från en tidigare årgång.
Foto: Wikimedia commons
FC Tevragh-Zeina mötte ACS Ksar i Supercupfinalen. Bilden är från en tidigare årgång.

Har du någon gång suttit på en fotbollsmatch och bara väntat på att den ska ta slut?

Sånt accepterar inte Mauretaniens president Mohamed Ould Abdel Aziz.

När Supercupfinalen blev för seg bröt presidenten spelet efter 63 minuter och beordrade straffar.

Foto: TT
President Mohamed Ould Abdel Aziz.

Vi har nog alla någon gång upplevt att man önskar att en riktigt seg fotbollsmatch bara ska ta slut. Det kanske är polarens favoritlag, du fick gratisbiljetter av jobbet, du vill egentligen bara se Erik Niva skrika ”Scrubs” i studion efteråt eller så måste du närvara i egenskap av president för landet i fråga.

Ordern: Avgör med straffar

Ja, det sista problemet kanske inte drabbar gemene man men kan uppenbarligen vara väl så jobbigt, om vi ska tro Gazzetta dello Sports rapport. De skriver om hur hur president Mohamed Ould Abdel Aziz var en av åskådarna när supercupen i Mauretanien i nordvästra Afrika skulle avgöras.

Problemet var bara att finalisterna FC Tevragh-Zeina och ACS Ksar inte bjöd upp till dans. Efter 63 minuter, vid ställningen 1–1, hade presidenten tröttnat. Ordern: Bryt spelet och avgör allt med en straffsparksläggning.

”Organisatoriska problem”

Domaren blåste av spelet inför förvirrade åskådare och upprörda spelare som istället fick uppleva hur Tevragh Zeina tog hem titeln på straffar. Efter att rapporter om den bisarra utvecklingen fått vingar och flugit över världen har Mauretaniens fotbollsförbund efter en längre tystnad nu försökt dementera presidentens inblandning.

– Beslutet togs på grund av organisatoriska problem efter en överenskommelse med presidenten och de två lagens tränare, säger förbundspresidenten Ahmed Ould Abderrahmane i ett uttalande.

Vilka ”organisatoriska problem” framgår inte.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN