Erling Haaland och norska landslaget fick kritik för att storstjärnan inte mötte medier efter 1–2-kollapsen mot Skottland i lördags.

Men efter att förbundskapten Ståle Solbakken fick bemöta kritiken anordnades en pressträff med Haaland.

– Det är självklart tungt, säger han om 1–2-förlusten enligt VG.

Det var en mörk norsk kväll på Ullevål i lördags.

Erling Braut Haaland hade gett Norge ledningen på straff halvvägs in i andra halvlek, men Skottland gjorde två mål på tre minuter och vann med 2–1.

Efter matchen gick inte Erling Haaland igenom den mixade zonen, något som man måste göra enligt Uefas riktlinjer. Agerandet resulterade i kritik från norska medier riktat mot landslaget och Haaland – och på söndagsförmiddagen fick förbundskapten Ståle Solbakken bemöta kritiken.

Kallade till sig journalisterna

Men på den efterföljande träningen kallade Solbakken till sig journalisterna på plats och meddelade att Haaland och lagkaptenen Martin Ödegaard skulle svara på frågor i runt tio minuter, skriver VG.

Haaland och Ödegaard mötte pressen.

Där fick Haaland frågan om kollapsen mot Skottland.

– Det är självklart tungt. Det enda vi vill är att spela bra fotboll och komma till mästerskap, säger Haaland.

Den norska stjärnan fanns själv inte på planen när Norge föll ihop. Han byttes ut i 84:e minuten och bara tre minuter senare kom det första skotska målet.

Han menar att det var nödvändigt att han byttes ut.

– Ja, jag kände att jag inte kunde göra mer. Det var inte fel att byta in Jörgen Strand Larsen med pigga ben på topp, säger han.