Herrlandslaget i fotboll

Skarpa kritiken: ”Gör mig illa till mods”

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

Chelseas och det svenska landslagets Magdalena Eriksson är besviken på herrspelarnas hantering av Qatar-frågan.

Nu vill hon se ett tydligare ställningstagande.

– De som har en (åsikt) uppmanar jag att uttrycka sig, skriver Eriksson på Inews.

Inför herrarnas avgörande kvalmatch mot Spanien, som vid svensk seger innebär en direktplats till VM i Qatar, skriver damlandslagets och Chelseas Magdalena Eriksson om sina herrmotsvarigheters tafatthet när det kommer till kritik mot VM-arrangören.

I en artikel på Inews menar Eriksson att det finns betydligt mer att göra som spelare, och att man har möjligheten att nå ut till väldigt många.

– Jag har inte hört många spelare tala ut än, och personligen är jag besviken på våra svenska spelare för att de inte har tagit tydligare ställning. Jag förväntar mig inte att alla har en åsikt, men de som har en uppmanar jag att uttrycka sig eftersom de har en stor plattform, skriver Eriksson.

Magdalena Eriksson.

”Sportswashing gör mig illa till mods”

Mittbacken utvecklar också i artikeln sin syn på både aktuella idrottsfenomen och varför hon aldrig personligen skulle åka till liknande länder.

– Jag är fotbollsromantiker, så alla typer av ”sportswashing” – låt säga Qatar som använder fotbollen för att marknadsföra sitt land eller det saudiska övertagandet av Newcastle – gör mig illa till mods till att börja med. Därutöver ser jag på det som en gaykvinna som aldrig skulle åka på semester till ett land likt Qatar där homosexualitet är olagligt.

Eriksson tar också upp ett exempel på tydligt ställningstagande från tidigare i år. Sverige mötte Polen i en träningsmatch på bortaplan, i en del av landet som regeringen förklarat vara en ”HBTQ-fri” zon.

– Jag skulle vilja säga att det finns två vägar att gå _ antingen bojkottar du det helt eller så åker du dit och gör ingen hemlighet av vad du står för. Matchen mot Polen var en sådan sak.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Bank: Du står ju mitt i gyttjan, Magda

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Magdalena Eriksson

Hbtq