Djurgården tappade i botten efter ny förlust

Schough: ”Jag är så sjukt trött på det”

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

1–3 hemma mot Göteborg och ännu en förlust för Djurgården

Samtidigt spelade Limhamn/Bunkeflo 2–2 hemma mot Kristianstad vilket gör att Djurgården tappar i damallsvenskans bottenstrid.

– Det är jobbigt när ingenting går vår väg, säger Djurgårdens Olivia Schough.

Det vill sig inte för Djurgården i damallsvenskan i fotboll. Hemma mot Göteborg förlorade man med 1–3 och åkte på sin nionde förlust på de tio senaste matcherna – trots en stark första halvlek.

Djurgården inledde med att rada upp trippla farligheter på kort tid och stod för en bra första halvlek. Men det var ändå Göteborg som tog ledningen när Julia Roddar stötte in ett inspel från Rebecka Blomqvist i den 39:e minuten.

Ett tungt baklängesmål för Djurgården som fick det ännu tuffare när Elin Rubensson sköt in 2–0 tidigt i andra halvlek.

Kritisk mot domarna

– Vi dominerar ju i första. Det är tufft när man är i sådan här situation som vi är i, man blir ju ganska nere direkt när motståndarna gör mål och det är svårt att komma igen. Men jag tycker att vi försöker, säger Olivia Schough.

Nog försökte Djurgården. Och en reducering kom i matchminut 68 när Schoughs inlägg nådde Ogonna Chukwudi som nickade in 1–2.

Men två minuter senare kom nästa käftsmäll.

Målvakten Jennifer Pelley bedömdes ha fällt Rebecca Blomqvist i straffområdet och Göteborg fick chansen från elva meter. Fram stegade Rubensson och sköt in slutresultatet 3–1.

– När vi reducerar känns det svinbra men sen får de såklart en straff. Så har det liksom varit hela året och jag är så sjukt trött på det, säger Schough som inte såg straffsituationen.

– Det var säkert straff. Vi skulle också ha straff men vi skulle aldrig få det. Det får bara motståndaren, säger hon.

TT: Har det varit så genomgående under säsongen?

– Ja, absolut. Jag vill inte bara skylla på domarna under säsongen men de har såklart varit en bidragande faktor.

Tuff avslutning

För Djurgården blev eftermiddagen ännu värre när det konstaterades att Limhamn/Bunkeflo spelade 2–2 hemma mot Kristianstad. Något som gör att det med fyra omgångar kvar att spela är tre poäng upp till säker mark för Stockholmslaget.

– I dag presterar vi väldigt bra men det är jobbigt när ingenting går vår väg. Det är svårt att säga vad man ska göra annorlunda. Det känns helt ärligt som att vi bara måste få lite flyt med oss, säger Schough.

För Djurgården återstår bland annat jumbon Kungsbacka på hemmaplan men också tuffa bortamatcher som Linköping och avslutningsvis Vittsjö.

– Jag hoppas att vi ska ta poäng innan Vittsjö borta i sista matchen. Den känns riktigt svår och de spelar säkert för guld då.

För Göteborg var segern ett välkommet resultat efter två raka förluster. Med en match mer spelad är laget trea, fem poäng bakom serieledande Rosengård och en poäng bakom Vittsjö.

Laddar Tabell
Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.