Vilda glädjen – efter första målet på 14 år

San Marinos store hjälte: "Vi förtjänade mycket mer"

– Det här laget matchar inte de stora pojkarna utan hjärta, säger hjälten Matteo Vitaioli.

Twitter / Account
Suspended
Suspended

San Marino är tillsammans med Gibraltar de stora slagpåsarna i de europeiska fotbollskvalen.

Genom åren har San Marino åkt på ett gäng förödmjukande förluster som 0–11 mot Holland (september 2011), 0–9 mot Ukraina (september 2013) och senast 0–6 mot England.

Men i går fick San Marino äntligen jubla.

Vild glädje

Sett till glädjescenerna kunde man tro att San Marino kvalat in till EM eller rentav vunnit en kvalmatch. I själva verket var dock inte insatsen större än att San Marino lyckades göra mål.

Den stora glädjen bestod dock i att nationen lyckades pricka in sitt första mål på bortaplan för första gången på 14(!) år.

Senaste gången var 2001 borta mot Lettland, men nu hette den store hjälten Matteo Vitaioli som skruvade in en frispark i andra halvlek till 1–1 mot Litauen. Både ledare och spelare från San Marino-bänken stormade in och bildade en tv-puckshög.

– Det här laget matchar inte de stora pojkarna utan hjärta, skriver målhjälten Matteo Vitaioli på Instagram efter matchen.

"Vi förtjänade mer"

Men mitt i all glans fanns också en bedrövelse till slut. Trots att Litauen var en man mindre och San Marino var nära sin första bortapoäng sedan den där 1–1-matchen mot Lettland 2001 fick San Marino åka hem tomhämta.

I 88:e minuten fick San Marino en utvisning och i den 92:a minuten frälste Ålborg-forwarden Lukas Spalvis Litauen med sitt 2–1-mål.

Dystert.

– Synd, för vi förtjänade mycket mer, tycker Vitaioli.

Därmed står San Marino kvar på en poäng och mindre smickrande 1–27 i målskillnad.

På twitter konstaterade San Marino att laget nu gjort fler mål än Cristiano Ronaldo – i september 2015.