Karius kritseras av egna bossen: ”Något är fel”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

Gamla Liverpool-målvakten Loris Karius har det inte kul nere i Turkiet.

Efter gårdagens match blev han utbuad av lagets hemmasupportrar – och kritiserad av egna tränaren Senol Gunes.

– Något är fel. Det känns som att han saknar motivation och entusiasm, säger Besiktas-bossen.

Många fotbollsintresserade har fortfarande inte glömt de tavlorna Loris Karius gjorde under Champions League-finalen förra året.

Efteråt gav målvakten en förklaring.

– Jag vet inte om Sergio Ramos medvetet skadade mig. Det vet bara han, men det är inte viktigt. Han har dock aldrig bett mig om ursäkt. Testerna de gjorde på mig visade att jag hade försvagad syn. Under normala omständigheter är det inte så troligt att jag hade gjort de misstagen.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Buades ut rejält

Och det verkar inte gå bättre nu för den 25-årige tysken.

När hans Besiktas mötte Konyaspor i turiska Superligan, stod han återigen för ett tveksamt ingripande när bortalaget kvitterade till 1–1. Något som ledde till att han blev rejält utbuad av sina egna hemmasupportrar.

– De målen vi släppte in var hans fel. Det är något som saknas i hans spel, som motivation och entusiasm, sa tränaren Senol Gunes efter matchen, enligt Goal.

Ligger långt bakom

Gunes hävdar att situationen med Karius blev så här redan från början. Och att han och resten av laget försöker hjälpa honom.

– Han känner sig inte som en del av laget, och det är något vi inte har kunnat lösa. Det är något som är fel, för han har haft otur också.

Tabelltrean Besiktas vann till slut matchen med 3–2 efter ett sent avgörande av Dortmund-lånet Shinji Kagawa. Laget parkerar alltjämt på en tredje plats, 13 poäng bakom serieledarna Istanbul Basaksehir.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN