Marcus Allbäck – en sjukt bra målskytt

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-04

Nu ska Öis-stjärnan skjuta Öis uppåt

En sjukt bra anfallare håller på att ta Örgryte tillbaka till allsvenskan.

Marcus Allbäck gjorde sitt första mål i Öis på åtta år – trots att han går på penicillin.

Efter 3–2 mot Limhamn/Bunkeflo leder Göteborgsklubben superettan.

I sin andra match sedan övergången från FC Köpenhamn slog den förre landslagsanfallaren till – trots att han under en längre tid varit sjuk och fortfarande äter penicillin.

– Jag vet inte vad det är han har åkt på. Det är läkarnas sak att ta hand om, säger Örgrytes sportchef Dick Last till TT.

– Men ”Mackan” får gärna fortsätta käka penicillin så länge han gör mål (skratt). Han såg riktigt pigg ut i dag och blir nog bättre och bättre.

Hörnmål

Allbäcks mål kom i bortamatchen mot Limhamn/Bunkeflo och betydde 2–0 i den 73:e minuten. Efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna visade Allbäck sin målfarlighet.

Trots ledning med 2–0 började Örgryte att darra.

Hemmalaget reducerade och kvitterade innan inhopparen Alexander Mellqvist ordnade 3–2 till Örgryte i den tredje tilläggsminuten. Då fanns inte Allbäck kvar på planen. Med knappt tio minuter kvar ersatte Patrik Elmander en trött 35-åring. I och med vinsten passerade Örgryte Assyriska och gick upp på 33 poäng och ensam ledning i tabellen. Södertäljelaget är tvåa på 32 poäng och Häcken innehar kvalplatsen på 30.

Tung debut för Skoog

I Mjällby gjorde förre allsvenske skyttekungen Niklas Skoog debut. Men 34-årige Skoog och Mjällby hade en poänglös kväll mot Väsby. Hemmalaget vann med 3–0 och Skoog hade inte ett enda avslut på mål.

Måndagens övriga resultat från superettan: Sirius–Degerfors 0–0, Enköping–Landskrona 0–2 samt Jönköping–Åtvidaberg 1–2.