Skandalspelarens agent: ”Tror att hans karriär är över”

Publicerad:
Nicki Bille Nielsen gör mål mot Maltas målvakt Justin Haber.
Foto: DRESLING JENS / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Nicki Bille Nielsen gör mål mot Maltas målvakt Justin Haber.

FOTBOLL

Utrustad med luftpistol ska den danske fotbollsspelaren Nicki Bille Nielsen ha hotat en man i närheten av Ströget i centrala Köpenhamn.

Efter händelsen har skandalspelaren fått sparken från sin klubb Lyngby – och nu tror hans agent att ingen annan klubb kommer att vilja erbjuda honom något kontrakt.

– Om det visar sig vara sant så tror jag att hans karriär är över, säger Nikola Juric.

30-åriga anfallaren Nicki Bille Nielsen – som har gjort tre landskamper för Danmark – har genomgående under sin karriär varit en riktig rumlare.

Under sina år i Danmark, Italien, Spanien, Frankrike och flera andra länder har han utmärkt sig för sin hårda livsstil snarare än det han uträttat på fotbollsplanen. Han har tidigare suttit i fängelse för att ha sparkat på parkeringsautomater och gjort motstånd när polis kom till platsen och även på grund av misshandel av en kvinna samt kokaininnehav.

Men för tre månader sedan fick han en sista chans att byta bana i livet, den danska division 1-laget Lyngby erbjöd honom ett ettårskontrakt.

– Det är okej om några tycker att jag är en idiot. Jag har gjort saker som inte är särskilt smarta. Nu vill jag bevisa att jag inte är någon idiot, har han tidigare sagt enligt Ekstrabladet.

Fått sparken från Lyngby

Under måndagen rapporterade danska medier att Bille Nielsen fått sparken från Lyngby på grund av att han ”brutit mot klubbens värderingar, etik och moral”.

Anledningen? Han ska ha viftat med en luftpistol på öppen gata i närheten av Ströget i centrala Köpenhamn, och hotat en manlig cyklist. Han greps av polisen efter händelsen.

– Gränsen är långt överskriden och det får naturligtvis konsekvenser. Lyngby vill därför fortast möjligt planera ett möte med Nicki Bille och hans agent för att upphäva avtalet, skriver klubben på sin hemsida.

”Skulle överraska mig”

Spelarens agent, Nikola Juric, uttalade sig om händelsen i tidningen BT sent under måndagen.

– Saken är solklar. Om han har gjort detta har han ingen framtid i Lyngby. Absolut inte. Som man bäddar får man ligga, säger han.

Men han nöjer sig inte där. Juric berättar att han tror att det kommer att bli omöjligt att hitta en ny klubb till 30-åringen. Efter alla skandaler under karriären är Bille Nielsen inte längre speciellt önskvärd någonstans.

– Om det visar sig vara sant så tror jag att hans karriär är över. Allt annat skulle överraska mig väldigt mycket.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.