Okända dramat – därför firade Eriksson ensam

Hela Tele2 Arena firade Victor Edvardsens drömmål – alla utom Magnus Eriksson.

Lagkaptenen stod ensam kvar på Apoels planhalva för att förhindra en potentiell katastrof.

– Det var lite surrealistiskt, hela arenan står och gungar och där står jag själv, säger han.

Victor Edvardsens mål från halvplan fick Tele2 att explodera. Anfallaren sprang sedan längst hela långsidan för att fira med fansen.

Resten av laget anslöt, men Magnus Eriksson stod ensam kvar en meter in på Apoels planhalva för att förhindra att motståndarna skulle kunna slå igång avsparken snabbt och sedan slå bollen i ett tomt mål.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Så kan Djurgården få 50 miljoner kronor för Hien


– Jag har varit med om det en gång förut, inte att man har spelat igång utan att man har sprungit hem och firat. Eftersom vi alla är på vår planhalva säger regelverket att man kan spela igång det. Det var det första jag tänkte på när jag såg Victor löpa åt det hållet. Jag och Haris (Radetinac) fick ögonkontakt så jag stannade kvar. Jacob (Widell Zetterström) var ju där också så det hade varit öppet mål, säger Eriksson som fick fira på egen hand.

– Jag sa det till grabbarna, 1–0-målet var ingen euforisk känsla för mig eftersom jag fick stå själv bland Apoel-spelare. Det var liter surrealistiskt, hela arenan står och gungar och där står jag själv. Det blev jättekonstigt.

”Ingen aning om den regeln”

Edvardsen själv var inte medveten om vad som höll på att hända.

– Jag har fått höra det nu sedan jag kom in i omklädningsrummet. Jag hade ingen aning om den regeln faktiskt. Det var bra att han var lite smartare än mig, säger anfallaren.

– Någon måste ta lite ansvar. Jag försökte förklara för Victor efter, men jag tror fortfarande inte att han förstår, säger Eriksson med ett leende.

Inte heller på 2-0-målet blev det något större firande för Eriksson som sprang ut och drack vatten.

– Så kanske det var. Jag blev så jävla glad när 2-0-målet kom. Vi hade pratat lite om en variant, sedan blir den inte optimal. Det blev en variant 2.0 som gick vägen. Kul för Hjalle (Ekdal) att stänka dit den. Isak har varit otrolig och då glömmer man lätt bort hur bra Hjalle är bredvid, så kul att han får göra en kasse. Jag är mäkta imponerad av grabbarna i dag, säger lagkaptenen.

Mangnus Eriksson kramar om Victor Edvardsen efter 1–0 mot Apoel.
Mangnus Eriksson kramar om Victor Edvardsen efter 1–0 mot Apoel.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.