Alex Morgan: Jag håller inte med om det

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

PARIS/NICE. USA vilade ett helt koppel spelare mot Chile, ett tecken på respekt för ”Sverigespöket”, enligt det svenska lägret.

– Jag håller inte med om det, säger Alex Morgan till Sportbladet inför seriefinalen i grupp F.

Amerikanskorna hade inga större problem att städa undan andra gruppmatchen mot Chile, även om de inte upprepade målkavalkaden mot Thailand i första matchen. Förbundskapten Jill Ellis hade rumsterat om rejält i startelvan och vilade sju spelare från första matchen.

Carli Lloyd öppnade målskyttet i matchens elfte minut och firade med betydligt mer diskret än mot Thailand häromdagen, något som renderat en hel del kritik mot det amerikanska laget i veckan.

2–0 gjorde Julie Ertz innan Lloyd, som gjorde hattrick i VM-finalen mot Japan för fyra år sedan, slog till med kvällens andra mål, tio minuter före paus. Parc des Princes var proppfullt av amerikanska supportrar, men också ett gäng chilenare som hördes emellanåt, när de 45 594 åskådarna – rekord för turneringen så långt – tog ton.

Asllani: ”Ett tecken...”

3–0 blev också slutresultatet, inte minst efter att Chiles målvakt Christiane Endler storspelat i andra halvlek, där Carli Lloyd för övrigt missade en straff.
Att stjärnor som Megan Rapinoe och Alex Morgan vilades i kväll tolkades i svensklägret som ett bevis på respekt inför seriefinalen i Le Havre på torsdag nästa vecka.

– De vilar sju spelare, det är ett tecken på att de har respekt för oss och vill vinna den. Vi vet att vi oftast gör bra insatser mot dem och det vet jag att de vet också, säger Kosovare Asllani.

Magdalena Eriksson:

– Det känns som att de inte gillar att möta Sverige. Det kan vi gå vidare med, känna oss självsäkra med.

Vad skulle du vilja hälsa amerikanskorna?
– Sverige kommer mot dem, vi kommer ta dem.

Fridolina Rolfö menar att mötet i OS-kvartsfinalen i Rio 2016, då Sverige vann på straffar, finns med i bakhuvudet.

– Statistiskt sett har vi gjort riktigt bra matcher mot dom och vunnit många gånger. Jag vet att det nog är ett litet spöke, vi har ändå lyckats slå dom som senast i OS.

Alex Morgan är av en annan åsikt.

– Jag hörde det och håller inte med om det riktigt. Men visst har här laget stor respekt för Sverige. Det är en motståndare vi möter i nästan alla turneringar och har en lång historia med. De har nästan alla spelare kvar från OS, minus en eller två, och de kommer ställa upp med mer eller mindre samma lag. Det är självklart en riktigt bra utmaning för oss, säger Morgan till Sportbladet efter matchen.

Tänker inte hålla igen

USA:s lag hann däremot inte se Sveriges 5–1-seger tidigare på söndagen.

– Nej, vi höll på att förbereda oss för match, men vi såg deras match mot Chile. Vi känner dem väldigt väl så klart, vi möttes i VM och OS senast och det finns en viss rivalitet, säger Christen Press, med ett förflutet i både Kopparbergs/Göteborg och Tyresö, till Sportbladet.

Att hålla igen mot Sverige för att undvika Frankrike i en eventuell kvartsfinal finns inte med i begreppsvärlden, om man ska tro Press.

– Vi spelar för förstaplats i gruppen. Det fina är att vi växer in i den här turneringen ju längre den går och jag tror att Sverige blir vår tuffaste motståndare hittills. Laget är redo för det.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.