Örebros kross – körde över Gefle

Publicerad 2016-05-19

Gefle var piskat att ta poäng – men det blev inga mot Örebro på torsdagskvällen heller. Det blev istället tredje matchen i rad utan mål framåt för Gävlelaget (0–4).

Gefle har av tradition varit ett hemmastarkt lag. Det är man inte i år.

2013 tog Gefle 24 av sina 34 poäng hemma på – av motståndarna – fruktade konstgräset på Strömvallen.

2014 var motsvarande siffror 21 av 32 poäng och förra året – när Gavlevallen invigdes – tog Gefle 25 av sina totalt inspelade 36 poäng på just hemmaplan.

I år har det inte ens blivit en enda seger hemma för nästjumbon som så här långt har två oavgjorda och tre förluster på konstgräset i Gävle.

Mot Örebro fanns fina chanser och minst ett par, tre av dem kunde med lite mer flyt ha gått i mål.

Örebro har flytet

Men Gefle har inte det flytet.

Det har Örebro, som efter torsdagskvällens seger befäste sin tredje plats i tabellen.

Kalle Holmberg gjorde enkelt 1–0 redan i sjätte minuten efter en fin passning i djupled från Astrit Ajdarevic och med ett skott mot bortre stolpen som ingen i Gefle verkade beredda på.

Logi Valgardsson krutade direkt efter paus in 2-0 efter en hörna där bollen stöttes ut till islänningen som därmed gjorde sitt första allsvenska mål i karriären.

Astrit Ajdarevic gjorde 3–0 då han med ett stenhårt skott med vänstern drog bollen rätt i mål på en frispark.

Rättvist? Inte om man ser till chanserna som skapades men definitivt om man ser på effektiviteten i avsluten.

Att Gefle dessutom blev blåsta på det som nog borde ha varit en straff drygt tolv minuter in i matchen kändes typiskt för nästjumbons oflyt just nu.

Johan Bertilsson gick då omkull i Örebros straffområde efter att ha fått benen bortvispade bakifrån av örebromittfältaren Maic Sema.

Gefle protesterade – men förgäves.

När Maic Sema sedan styrde in 4–0 i 82:a minuten så var det Gefles 26:e insläppta mål på årets tio matcher.