Östersund utslaget ur cupen – chockades av division 1-klubb

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

En inspelad poäng på två matcher räcker inte för Östersunds FK.

Det allsvenska laget är redan utslaget i Svenska cupens gruppspel, trots att det återstår en omgång.

– Det är så pinsamt att jag inte vet vad jag ska säga, säger ÖFK:s mittback Tom Pettersson till klubbens hemsida.

Trots att Dino Islamovic gav gästerna ledningen i den 39:e minuten kunde division 1-klubben Karlstad BK kvittera innan halvtidsvilan.

Och i den andra halvleken chockade värmlänningarna det allsvenska laget fullkomligt. Victor Edvardsen rullade in 2–1 efter en märklig situation där ÖFK-målvakten Aly Keita kom utrusande och egentligen borde nått bollen före Edvardsen – Keita fick däremot inte bort bollen utan fick hoppa över den för att undvika att dra omkull Karlstadsspelaren.

Bergqvist fick rött kort

Liridon Selmani – som stod för Karlstads kvittering tidigare i matchen – nickade senare in 3–1. I matchens slutskede fick Östersunds Douglas Bergqvist ett rött kort efter en ful eftersläng på Selmani.

Trots en man mindre på planen kunde Östersund reducera genom Jamie Hopcutt, men det räckte inte hela vägen fram. Matchen slutade 3–2.

– Jag är väldigt besviken över förlusten och sättet som vi förlorar på, säger tränaren Ian Burchnall till klubbens hemsida.

”Vill be om ursäkt”

På grund av förlusten har ÖFK bara lyckats att samla ihop en poäng i gruppspelet. Med en match kvar, mot Sirius, är det redan klart att laget som vann Svenska cupen 2017 åker ut eftersom bara ettan i gruppen tar sig till slutspelet.

– Jag är fruktansvärt besviken på hur vi kommer hit och uppträder så här. Jag måste be om ursäkt till alla våra supportrar att vi dök upp här och trodde att det skulle räcka att vi dyker upp här och därmed vinna med några bollar, säger Tom Pettersson.

▪▪▪

I den andra matchen i grupp 6 vann superettanklubben Halmstad borta mot Sirius med 2–1.

Stor hjälte för hallänningarna blev Sadat Karim som gjorde båda målen för laget.

De står nu på fyra poäng och leder därmed gruppen före både Karlstad och Sirius (båda på tre poäng).

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.