”Har sagt till dem att det är bara att vänja sig”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tränaren Kim Bergstrand tyckte att spelarna kände av pressen mot IFK Göteborg senast.

Astrit Ajdarevic håller inte med.

– Alla har inte varit i det här läget innan och jag har sagt det till dem, det är bara att vänja sig, säger han.

Djurgården gjorde en krampaktig insats mot IFK Göteborg senast men åkte ändå hem med en 1-0-seger. Efter att ha analyserat matchen tycker Kim Bergstrand att 

– Vi spelade ut Hammarby mycket, mycket mer än vad Göteborg spelade ut oss. Men nu låter det som att vi rånade Göteborg. Vi har mer skott på mål och mycket mer målchanser än vad Göteborg har. Vi har inget bra anfallsspel och passningsspel, men vi skapar tillräckligt för att vinna matchen klart. De skapar egentligen ingenting förutom en chans som vi skapar åt dem, säger han och fortsätter: 

– Det blir som att Göteborg gör det fantastiskt. Vad fan, de torskar ju med 1-0 och har inte ett skott på mål. Jag vet inte hur fantastiskt det är. Vi gör inte någon bra match, men vi är fortfarande lika bra som Göteborg i de grejer som gäller. Men vi vill vara bättre än mot Göteborg och det kommer vi att vara på vår hemmaplan.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Lite gränsfall”

Nicklas Bärkroth missade matchen mot ”Blåvitt” efter en vadskada på träning. Nu är han borta även mot Örebro. Edward Chilufya, som har missat de två senaste matcherna, kan också missa matchen. 

– ”Chili” är lite gränsfall. Vi saknar lite snabbhet när ”Bärka” och "Chili” är borta, men i övrigt är alla glada, friska och pigga, säger Bergstrand.

Djurgården möter Örebro på måndag. Om Hammarby och Malmö tappar poäng i sina matcher kan SM-guldet säkras redan då.

Efter matchen mot IFK Göteborg sa Bergstrand att några spelare var tyngda av pressen.

Astrit Ajdarevic håller inte med.

– Jag är van. Jag vann guld för ett år sedan med AEK Aten i Grakland så för mig var det inte så. Sedan om det var så för andra, jag tror inte det. Men det är klart att det är ett speciellt tillfälle att göra något stort för klubben. Alla har inte varit i det här läget innan och jag har sagt det till dem, det är bara att vänja sig, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.