Forsberg om gesten: ’Frun är ett stort fan’

Uppdaterad 2017-10-03 | Publicerad 2017-09-13

Emil Forsberg, 25, skrev historia när han gjorde RB Leipzigs första Champions League-mål.

Han firade med att imitera MMA-stjärnan Conor McGregor.

”Min fru Shanga sa att om jag gör mål måste jag göra den”, skriver Forsberg i ett sms till Sportbladet.

På onsdagskvällen klev RB Leipzig in i Champions League för första gången i klubbens historia.

Och först att måla för den tyska klubben blev alltså den svenske stjärnan Emil Forsberg.

I den 33:e minuten kom han loss längs vänsterkanten och trots att han hade den notoriske målskytten Timo Werner i bra passningsläge så gick Forsberg på eget avslut – och lurade Monacos målvakt fram till 1-0.

”Det var jätteskönt att få göra det målet. Jag är nöjd med insatsen. Självklart är det kul att få vara med och skriva historia igen för RB Leipzig”, skriver Forsberg i ett sms till Sportbladet.

”Order” från frun

Han firade genom att imitera MMA-stjärnan Conor McGregors kaxiga segergest ”The Billionaire Strut”.

”Min fru, Shanga, sa att om jag gör mål så måste jag göra den, haha. Hon är ett stort fan av honom (McGregor)”, förklarar ”Foppa”.

Tyvärr, för hans och Leipzigs del, blev glädjen kortvarig. Minuten efter ledningsmålet kvitterade Monaco genom Youri Tielemans och matchen slutade 1-1.

Emil Forsbergs fru Shanga.

Byttes ut

RB Leipzig jagade en seger i andra halvlek, men något oväntat gjorde man det utan poängkungen Forsberg. Han byttes ut redan i 63:e minuten men av bilder att döma såg han inte ut att vara skadad.

Så sent som i slutet av förra veckan stoppades svensken från spel i ligamatchen mot Hamburg då klubbens läkare ansåg att han inte var ”i speldugligt skick”. Men några dagar dessförinnan hade han spelat från start i Sveriges VM-kvalmatch mot Vitryssland och varit en av matchens bäste spelare.

I samma grupp tog turkiska Besiktas en tung trepoängare borta mot Porto. Ryan Babel blev en av målskyttarna i 3–1-segern.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.