Claesson uttagen – tillbaka i landslaget

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Han har varit borta från landslaget sedan förra sommaren. 

Men nu är Viktor Claesson tillbaka i Janne Anderssons trupp.

Även Jordan Larsson får chansen i landslaget.

Viktor Claesson har inte spelat i landslaget sedan den 10 juni förra sommaren när han slet av korsbandet i EM-kvalet mot Spanien. 

Men när Janne Andersson presenterade truppen till Nations League-matcherna mot Kroatien och Portugal fanns mittfältaren med igen.

– Det är extremt roligt att få ta ut Viktor. Han har haft en lång resa tillbaka. Det är alltid tråkigt när spelare skadar sig och när vi lånar spelare från klubbarna och så åker han på en så ful skada så är det otroligt roligt att se att han kommit tillbaka, säger Andersson.

Claesson gjorde comeback i mitten av augusti och har spelat sex matcher för Krasnodar så här långt och gjorde två mål mot Chimki för snart två veckor sedan.

Larsson med i truppen

Andersson har tagit ut en extra stor trupp med 28 spelare vilket gör att Carl Starfelt, Mattias Johansson och Jordan Larsson tar plats i truppen.

– Eftersom det är en träningsmatch kan vi ge några nya chansen. Efter Rysslandsmatchen kommer troligen några spelare lämna, men vilka det blir tar vi då. Jag har en plan redan i dag, men jag vill inte namnge något för mycket kan hända, säger Andersson.

Förbundskaptenen ser också fram emot att se Larsson i landslaget.

– Han gick till Holland och hade ett ganska jobbigt år där och kom hem till Norrköping. Första året gick det inte på räls, sedan lossnade det och det har bara fortsatt. Det är en smart spelare och duktig på att avsluta. Det ska bli jätteroligt att se Jordan hos oss igen, säger han.

Sverige möter Ryssland i en träningsmatch nästa onsdag och sedan väntar Kroatien på söndag och Portugal på onsdag. Alla matcherna spelas på bortaplan. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.