Sanders visade vägen när Rosengård slog AIK

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2022-04-20

Denna säsong har anfallaren Stefanie Sanders tagit plats i Rosengårds startelva i två av fyra damallsvenska matcher.

I den andra starten kom även säsongens första mål – tyskan visade vägen med sitt 1–0-mål när Malmöklubben slog AIK med 2–1 på hemmaplan.

Förra säsongen fick Rosengårds nyförvärv Stefanie Sanders nöja sig med att starta på Malmöklubbens bänk – det blev endast tre matcher från start i damallsvenskan och 18 inhopp.

Totalt svarade anfallaren för fem mål och två av dem hade guldkant. När Rosengård säkrade SM-guldet i den 20:e omgången skickade Sanders in två mål – varav det sista var det matchavgörande 3–2-målet.

Satte 1–0

Denna säsong har Sanders återfunnits i startelvan i två av fyra seriematcher och i den andra starten kunde anfallaren sätta säsongens första mål i allsvenskan. I den 17:e minuten hemma mot AIK skickade Sanders in ledningsmålet på halvvolley bakom en chanslös Milla-Maj Majasaari i AIK-målet.

Rosengård dominerade matchbilden totalt i den första halvleken, men hade trots det svårt att komma till klara målchanser.

För mittfältaren Mia Persson verkar det inte behövas några solklara lägen. I förra omgången borta mot Djurgården (5–2) blev 31-åringen tremålsskytt. Nu drog hon till precis vid straffområdeslinjen och fick se bollen segla in i målvaktens vänstra kryss i den första halvlekens sista ordinarie minut.

Även i den andra halvleken hade Rosengård det mesta av bollinnehavet, men det regerande mästarlaget hade fortsatt svårt med målchansproduktionen.

I stället chockade gästerna majoriteten av de dryga 700 åskådarna på Malmö IP när Cajsa Collin kunde nicka in ett fint inlägg från Remy Siemsen med åtta minuter kvar att spela.

Rosengårdsspelarna Emma Berglund, Stefanie Sanders, Mia Persson och Ria Öling jublar efter Sanders 1–0-mål hemma mot AIK.

AIK reducerade

Helt plötsligt var det reducerat och AIK-spelarna orkade flytta upp spelet mer och mer. Gästerna skapade dock inte mer än någon hörna och 2–1 stod sig.

Segern gör att Rosengård toppar damallsvenskan tillsammans med Linköping. Båda lagen står på tio poäng av tolv möjliga. Häcken, sju poäng, har dock en match mindre spelad och möter Kristianstad på fredag.

För AIK var förlusten den tredje den här säsongen och laget är kvar precis ovanför kvalstrecket.