Suárez sköt Barcelona till segern

Uppdaterad 2015-06-08 | Publicerad 2015-06-06

Hatad och ifrågasatt.

Men i kväll blev Luis Suárez den största hjälten när han sköt Barcelona till seger i Champions League-finalen mot Juventus.

– Det här är en dröm, säger han.

När Luis Suárez värvades från Liverpool till Barcelona förra året var det många som rynkade på näsan. Skulle han passa in i det redan nästan perfekta anfallet?

Och bettet tidigare under sommarens VM hade inte lämnat någon oberörd. Han bet italienaren Chiellini i axeln vilket gav honom straffet avstängning i fyra månader och höga böter.

Återkomsten till fotbollen, och flytten till Barcelona, började kanske inte bländande – men uruguayanen har gett svar på kritiken. Supertrion, Suárez tillsammans med Lionel Messi och Neymar, hade 25 av 28 mål på vägen fram till finalen. Och det skulle bli fler.

Men när Barcelona fick en drömstart på finalen mot Juventus var det först en annan spelare som höll sig framme.

Tredje snabbaste målet i CL-final

I lagets första anfall i matchen hittade Neymar fram till Andrés Iniesta som i sin tur passade bollen bakåt till Ivan Rakitic. Mittfältaren skickade vackert bollen bakom Gianluigi Buffon – som inte hann med i det Barcatypiska anfallet.

Enligt Infostrada var Rakitics mål i den fjärde matchminuten det tredje snabbaste i nuvarande formatet av Champion League.

Barcelona tryckte på för 2–0 men veteranen Buffon var svårforcerad.

Juve kvitterade

I den andra halvleken ökade spänningen i matchen när  Juventus kvitterade i den 55:e minuten. Spanjoren Álvaro Morata höll sig framme på en retur efter skott av Carlos Tévez.
Men därefter dröjde det bara drygt tio minuter innan två i supertrion, "MSN", slog till.

Buffon tvingads släppa retur på Lionel Messis hårda kanon och bollen gick rakt ut till Luis Suárez som distinkt satte 2-1.

– När du kommer till ett lag som Barcelona, då vet du att du har kommit för att vinna, säger Suarez, enligt AP.

Neymar stängde finalen

I matchens sista händelse fick också Neymar sätta dit den. I en kontring sköt 23-åringen in bollen bakom Buffon i sin första Champions League-final.

– Det finns inga ord. Det är känslor jag aldrig har upplevt tidigare, jag är så lycklig, säger Neymar till Viasat Fotboll.

LÄS ÄVEN: Bank: Suárez har äntligen kommit hela vägen hem