Hammarby ute ur ECL-kvalet

Publicerad 2023-08-03

Hammarby lyckades inte vända på 1-0-underläget efter det första mötet i Nederländerna.

Laget föll tungt i dubbelmötet efter förlängningsdrama och förlorade totalt med 2-1.

– Jag tycker vi förtjänar mer än vad vi får idag, säger Fredrik Hammar i Sportbladets sändning.

Det var en högljudd inramning på Tele2 Arena, med finbesök från Zlatan Ibrahimovic, när Hammarby skulle försöka vända på underläget från mötet i nederländska Enschede mot Twente.

Men trots ett rejält spelövertag och en långvarig 1-0-ledning lyckades inte hemmalaget ta vändningen i mål.

Matchen slutade 1–1 efter förlängning och 2–1 totalt till Twente. Därmed är Hammarby utslagna ur ECL-kvalet.

Ledde länge

Hammarby inledde matchen i ett rasande tempo, och fick också utdelning.

I den 38:e matchminuten gav Jusef Erabi hemmalaget ledningen när han avslutade från distans. Avslutet styrdes upp i luften via ett Twenteben och damp ner bakom Lars Unnerstall i bortalagets mål. Därmed hade Hammarby kvitterat den totala ställningen till 1-1.

Avgjorde i förlängning

Resultatet stod sig under den andra halvleken och matchen gick till förlängning, men där det var bortalaget som drog det längsta strået.

I den 115:e minuten skulle Sem Steijn sätta dit det avgörande målet som skickade Twente vidare till nästa omgång.

Efter matchen är Nahir Besara, trots det bittra uttåget, stolt över lagets insats.

– Det enda jag kan kritisera är att vi måste göra mål på den typen av chanser som vi skapar i den här typen av matcher. Men allt annat är jag så stolt över. Ledsen för att jag tycker att vi förtjänar att gå vidare, men väldigt stolt, säger Besara till Sportbladet.

Därmed tar Hammarbys Europaresa slut redan i den andra kvalomgången efter ett jättedrama.