”Då hade vi lagt alla pengar på honom”

Klopp slår ifrån sig efter kritiken

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JASON CAIRNDUFF

Hård kritik efter poängtappet mot Sevilla.

Nu försvarar sig Liverpool – och slår ifrån sig om att en värvning av Virgil van Dijk hade löst de defensiva problemen.

– Ni är alltid ute efter det där, säger tränaren Jürgen Klopp enligt Sky Sports.

Liverpool fick hård kritik för försvarsinsatsen i kryssmatchen mot Sevilla på onsdagen.

”The Reds” ledde med 2–1 mot Sevilla och hade chansen att utöka till 3–1 på straff, men Roberto Firmino missade och fick sedan se gästerna kvittera till 2–2 efter att hemmaförsvaret klantat sig i samband med ett inkast.

”Skolpojkar”

– Liverpool i ett nötskal. De försvarar sig som skolpojkar och kommer inte att vinna några stora titlar. De borde ta sig förbi gruppen, men i slutspelet mot Real Madrid och alla de där grabbarna... de kommer att skratta åt Liverpool, sa fotbollslegandaren Roy Keane i en rejäl sågning.

Nu försvarar sig Jürgen Klopp.

Liverpool-tränaren menar att det inte finns något generellt problem i försvarsspelet – och vägrar att skylla misslyckandet på att klubben inte lyckades värva mittbacken Virgil van Dijk från Southampton.

”Vet att ni letar efter det”

– Jag vet att ni alltid letar efter det där, att vi inte sajnade det ena eller det andra. Det pratas alltid om försvarsspelet. Om en spelare hade kunnat lösa problemen, då kan ni tänka er att vi hade satsat alla våra pengar på det och sagt: ”Nu kör vi”, säger Klopp enligt Sky Sports.

– Det finns utrymme för förbättring. Vi måste lära oss att dominera och inte ge bort enkla mål. Vi är ansvariga för de bra delarna i matchen men också för de mindre bra, så vi måste känna oss besvikna efter en sådan här match. Vi måste höja oss 100 procent, fortsätter han.

Nästa match spelar Liverpool på lördag, i ligan hemma mot Burnley.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.