Fotbollsikonen Franz Beckenbauer svårt sjuk

Kan inte förhöras i mutaffären kring VM 2006

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Matthias Schrader / TT NYHETSBYRÅN

Hur sjuk är Franz Beckenbauer?

Enligt schweizisk media är den före detta fotbollsspelaren så illa däran att han varken kan förhöras eller förhandla med åklagaren.

Därmed kan åtalet om mutbrott i samband med VM 2006 preskriberas.

Det är fler år sedan den förre storspelaren och förbundskaptenen lämnade offentligheten. Han har hunnit fylla 73 år, genomgick två hjärtoperationer, 2016 samt 2017 och i samband med sin egen golfturnering ”Kaiser cup” som avgjordes den 12 juli berättade han att han dessutom har svåra problem med sin hälsa.

– Jag har haft trassel med min hälsa under en längre tid, citeras han av tyska Bild.

– Jag har haft problem med genomblödningen i ögat och drabbades av en blodpropp. Nu ser jag näst intill ingenting med höger öga.

Nu verkar hans hälsotillstånd ha försämrats ytterligare.

Kan inte åtalas

Detta avslöjas sedan den tyske federale åklagaren bestämt sig för att separera Franz Beckenbauer från de övriga misstänkta i muthärvan kring fotbolls-VM i Tyskland 2006. Enligt den schweiziska tidningen NZZ mår han nu så pass dåligt att den tyska federala åklagaren varken kan förhöra honom eller förhandla med honom. Det gör att han med största sannolikhet inte kommer att kunna åtalas för mutbrott eftersom fallet preskriberas i april 2020, 15 år efter det att runt 67 miljoner kronor förts över från det tyska fotbollsförbundet till Fifa ( internationella fotbollsförbundet).

Franz Beckenbauer har hela tiden hävdat att han är oskyldig.

Foto: Matthias Schrader / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN