Simon Kjaer hyllas efter snabba ingripandet

Lagkaptenen tröstade Christian Eriksens fru efter kollapsen

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Simon Kjaer var snabbt framme när bästa vännen Christian Eriksen kollapsade.

Därefter tröstade han Eriksens fru när hon tog sig ner till planen.

Nu hyllas den danske lagkaptenen världen över.

Simon Kjaer kallade snabbt på läkarhjälp och såg sedan till att frigöra luftvägarna för Christian Eriksen efter att han segnat ner i gräset på Parken.

Därefter såg han till att bilda en mänsklig mur runt sin liggande lagkamrat. Han tröstade även Christians fru Sabrina samtidigt som hjärt- och lungräddningen pågick.

Nu hyllas Milan-försvaren för sitt snabba agerande. Han benämns som en hjälte och skyddsängel på sociala medier och tidningar världen över hyllar hans ledarskap. ”Mästerskapet har redan fått sin hjälte i Simon Kjaer” skriver engelska Daily Mail.

”Mycket mer än en kapten” skriver Eurosport och spanska Marca skriver ”Simon Kjaer, en kapten som förvandlades till hjälte”.

”Ledarskapet som Kasper Schmeichel och Simon Kjaer sedan visade tillhör det absolut mest imponerande jag sett på en idrottsanläggning.” skriver Sportbladets krönikör Erik Niva.

Simon Kjaer byttes ut: ”Djupt berörd”

När matchen väl återupptogs byttes mittbacken ut efter 20 minuter.

– Simon var djupt, djupt berörd. Djupt berörd. Han tvivlade på om han kunde fortsätta och gav det ett försök. Men det gick inte. Och det är fullt förståeligt, säger förbundskaptenen Kasper Hjulmand på en digital presskonferens efteråt.

– De är riktigt, riktigt goda vänner…

De danska spelarna gav inte några kommentarer efteråt. De gick sakta in i spelarbussen med sänkta huvuden.

Förbundskapten Kasper Hjulmand tårögd

Kasper Hjulmand var starkt känslomässigt berörd, nära till tårar och avbröt sig själv flera gånger vid de fåtal frågorna han fick från danska journalister som var med på länk.

– Helt ärligt, spelarna var helt färdiga känslomässigt. Vi satt och höll om varandra, alla hade upplevt något väldigt traumatiskt, säger han.

– Men spelarna ville försöka spela klart matchen. Alternativet att spela klart i morgon (söndag) var värre. Att inte kunna sova, sedan sätta sig i bussen och åka tillbaka hit. Det var ett ännu svårare alternativ, säger Hjulmand som naturligt nog valde att inte prata om matchens resultat.

– Alla vi blev påminda om vad som är viktigast i livet. Det är meningsfyllda relationer. Det är människorna i vår närhet. Familj och vänner.

Den blixtsnabba vården på planen uppges ha räddat Eriksens liv. Han vårdas nu på Rigshospitalet i Köpenhamn och ytterligare undersökningar väntar.

Läs mer om Christian Eriksen

Christian Eriksen kollapsade på planen
Blixtbeslutet räddade Christian Eriksens liv
Nya uppgifter om Eriksen: ”Jag mår fint”
Simon Kjaer hyllas efter fina bilderna – tröstade Eriksens fru
Lagkamraten bryter tystnaden – berättar om skräcken
Leifby: Eländig uselt, TV4

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare


Skaffa unika Sverige-tröjan från Sportbladet – först till kvarn


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.