Drömmål av Zlatan i debuten för LA Galaxy

Uppdaterad 2018-12-27 | Publicerad 2018-03-31

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Först gjorde han ett sanslöst drömmål efter sju minuter på planen.

Sedan avgjorde Zlatan Ibrahimovic derbyt i debuten för Los Angeles Galaxy.

– Fansen krävde något speciellt och jag gav dem Zlatan, säger Ibrahimovic.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Zlatan Ibrahimovic har skrivit historia flera gånger om. I debuten för Los Angeles Galaxy startade han ett nytt kapitel och det kunde knappast ha börjat bättre.

Zlatan fick visserligen starta på bänken och han blev knappast imponerad av sitt nya lag till en början. Nystartade LA FC rivstartade matchen och gjorde 1-0 redan efter fem minuter. Mexikanaren Carlos Vela, som Sverige kommer att ställas mot i VM, stod för ett drömmål när han drog bollen upp i krysset.

Vela ökade sedan på till 2-0 i den 26:e minuten efter svagt försvarsspel av Galaxyförsvaret. Hemma laget fortsatte att läcka i den andra halvleken och redan efter tre minuter gjorde Daniel Steres självmål.

Galaxy spelade upp sig efter självmålet och i den 61:a minuten kom reduceringen efter att Servando Carrasco spelat fram Sebastian Lleget som kunde sätta 1-3.

”Gav dem Zlatan”

Zlatan Ibrahimovic byttes in i den 71:a minuten till publikens stora jubel. Två minuter efter att Zlatan entrat planen kom 2–3 genom Chris Pontius.

Sedan var det dags för Zlatan. Han hade bara varit på planen i sju minuter när han slog till med ett riktigt drömmål. Ibrahimovic drog till på halvvolley från 35–40 meter och fick se bollen segla över målvakten.

– Jag vände till min assisterande tränare och sa ’det är världsklass’. Ibrahimovic är den perfekta definitionen av briljans. Det är ett mål som kommer snurra runt världen, jag är säker på att det blir en Youtube-sensation, säger tränaren Sigi Schmid.

Zlatan själv om supermålet:

– Jag spelade 20 minuter men det kändes som 40 matcher. Jag var jetlaggad och seg i kroppen. Efter första löpningen blev jag anfådd. Så nästa gång jag fick bollen tänkte jag ’nu skjuter jag i stället för att springa, säger han.

Efter målet drog han av sig tröjan och firade inför hemmafansen.

Men Ibrahimovic var inte klar där.

I den 91:a minuten satte Zlatan 4–3, i vad som såg ut att vara, offsideläge. Det spelade dock ingen roll, domaren godkände målet och Ibrahimovic avgjorde därmed matchen i sin debut.

– Om man ser tillbaka på alla klubbar jag har kommit till har jag gjort mål i min debut. Jag sa att jag skulle göra mål i dag också. Jag väntade bara på att få komma in. När man ligger under med 3-0 pumpar adrenalinet för man vill bara komma in och hjälpa laget. Fansen krävde något och jag gav dem Zlatan.

Bad om solskyddsfaktor

Ibrahimovic hade dock problem med värmen och var rejält utpumpad när matchen var över.

– Det var varmt. Det var så varmt på bänken. Efter några minuter bad jag om solskyddsfaktor för det brände, säger Zlatan och fortsätter:

– Jag tar med mig stämningen på stadion. Jag fick gåshud av tredje och 4-3 var ännu större. Efter det kände jag bara: ”stoppa matchen nu, det räcker. Jag vill inte känna mer adrenalin”.

Ibrahimovic fick även, återigen, frågan om VM.

– Som jag sa i går. Låt oss hålla dem på tårna, när jag spelar och inte spelar, svarar han.