Malmslätt klart för nedflyttning efter förlust

Av: Sportbladets textrobot

Publicerad:
Uppdaterad:

Skärblacka vann ödesmatchen hemma mot Malmslätt med 5–0 (3–0). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Malmslätt, som inte spelar i division 3 nordöstra Götaland i fotboll nästa säsong. Laget har bara tagit två segrar den här säsongen.

– Vi viker ner oss och gör en usel insats. Det är självklart en besvikelse att vi inte klarade av att hålla oss kvar i trean, kommenterade Malmslätts tränare Johan Pettersson.

Skärblackas tränare Henric Andersson:

– En kanonmatch från oss. Vi tar tag i matchen från minut ett och avgör matchen redan i första halvlek. I andra halvlek fortsätter vi att gasa och vi borde ha gjort några fler mål på våra öppna omställningar. Väldigt tråkigt att vi åkte på en allvarlig knäskada i andra halvlek på Jakub Kus. Han såg riktigt fin ut och har fått lite av ett genombrott på slutet så det känns ledsamt inte minst för Jakub själv men även för oss. Nästa helg blir det en rafflande avslutning som vi ser fram emot!

Anton Bäckstedt gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Alain-Kessy Kiyuku, Jakub Kus och Kutshi Moilo.

Skärblackas nya tabellposition är nionde plats.

Nästa motstånd för Skärblacka är Nässjö. Malmslätt tar sig an Torstorp hemma. Båda matcherna spelas lördag 3 oktober 14.00.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.