Tackar sina motståndare efter historiska krossen

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

NICE. USA vann över Thailand med 13-0.

Nu tackar de thailändska spelarna för amerikanskornas stöd efter den historiska krossen.

– Efter förlusten kom spelarna från USA och gav oss stöd och uppmuntrade oss till att kämpa och sa att vi skulle göra vårt bästa i nästa match, säger Kanjana Sungngnoen.

Matchen mellan USA och Thailand har blivit uppmärksammad av flera skäl.

Dels för det historiska resultatet, 13-0, men inte minst för de amerikanska spelarnas sätt att fira sina mål.

De har kritiserats hårt för osportsligt uppförande.

Thailands tredjemålvakt Tiffany Sornpao, som visserligen inte spelade matchen, tycker inte att firandet var överdrivet, säger hon till den svenska presskår som under torsdagen besökte lagets träning i Nice.

– Jag tycker att man förtjänar det man är värd. De har tränat fyra år för det här och jag hade förmodligen gjort samma sak. De gjorde vad de var tvungna att göra, säger hon och fortsätter:

– Det är svårt för det är så många mål. Men jag ser hellre att de firade målen som de betydde någonting istället för att bara gå tillbaka som om det inte betydde något.

Exakt vad alla spelare på planen kände var det svårare att få ett svar på.

När yttermittfältaren Kanjana Sungngoen får frågor kliver lagets presschef Sutthiporn Boonyapuggana in och bryter.

– De kommer inte att svara på den frågan något mer. Det är väldigt känsligt för spelarna, säger hon.

Presschefen berättar istället hur spelare och ledare uppmuntrade varandra efter den stora förlusten och hur de tillsammans ska ha sagt att de inte vill tala om det amerikanska firandet.

De pekar hellre på de fina amerikanska gesterna efter matchen.

1 av 3 | Foto: Brazil Photo Press / SplashNews. / TT NYHETSBYR≈N

– Efter förlusten kom spelarna från USA och gav oss stöd och uppmuntrade oss till att kämpa och sa att vi skulle göra vårt bästa i nästa match, säger Kanjana Sungngnoen.

Målvakten Sukayna Chor Charoenying twittrade efter nederlaget ett tack till den amerikanska stjärnan Carli Lloyd, som var en av de som tröstade och peppade sina motståndare.

Tiffany Sornpao igen:

– Första matchen var tufft, ärligt talat. Att spela sin första match i VM är en mental process, men vi har två matcher till att spela.

Hur hanterar ni 0-13, det är många insläppta mål?

– Det är många mål… Det är inte en ideal situation, men saker och ting händer och det visar vad ditt lag står och var motståndarna står. Jag hoppas att det är ett stort steg och en process.

– Det var definitivt en väckarklocka. Men mentalt hoppas jag att att det är ett kortvarigt minne och att vi kan gå vidare från det, säger hon.

Och Kanjana Sungngoen ser fram emot att spela mot Sverige.

– Efter att vi förlorade mot USA har vi försökt ladda om och reparera de misstag vi gjorde mot USA. Allt kan hända i fotboll och vi ska försöka slåss så hårt vi kan i nästa match, säger hon.

Hon förväntar sig ett starkt svenskt motstånd.

– Det svenska laget är starkt, de är fysiskt väldigt bra och mycket bättre än vad vi är. Deras mål är att vara bland de lag som går vidare.

– Vi måste göra vårt bästa. Vi ska försöka ha så kul som möjligt och göra allt för att inte göra våra fans besvikna, säger Thailands offensiva kantspelare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.