”Han borde be om ursäkt”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Granit Xhaka är dagens rubrikman.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Granit Xhakas utbrott i mötet med Crystal Palace diskuteras förstås flitigt. Ian Wright är en av de som kritiserade lagkaptenen för att inte bete sig som en lagkapten: ”Det är ingen bra grej att spelare blir utbuade men det här är kaptenen. De (publiken) är frustrerade över att han inte springer av planen. Han borde be om ursäkt. Detta är killen som Arsenal har valt som kapten... Det är inte så här en kapten beter sig”.

Wright var knappast ensam om att ifrågasätta schweizaren. Frågan är dessutom om Alexandre Lacazette håller med honom. Anfallaren ”gillade” nämligen en bild på Instagram av en Arsenal-supporter med bildtexten: ”Emery, jag har backat dig bror, men nu har jag fått nog. Xhaka kan också dra åt helvete. Jag vill aldrig mer se honom i en Arsenal-tröja”.

Det kan förstås ha varit ett misstag av Lacazette, ett finger som slant. Eller så har även han fått nog...

Foto: Nigel French / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS FÖRSVARSTAL

Martin Atkinson tyckte först att Wilfried Zaha filmade och delade ut ett gult kort till Crystal Palace-anfallaren. Kort därefter klev VAR in och ändrade domslutet till straff och plockade således även bort varningen. Något som domarexperten Mark Clattenburg hävdar var fel: ”Jag är av åsikten att Zaha filmar. Så Martin Atkinson gjorde helt rätt”.

Clattenburg förstår även inte varför Sokratis 3–2-mål med fem minuter kvar dömdes bort. ”Jag hade älskat att höra hur de (VAR-domarna) resonerade där”, säger han.

DAGENS STRAFFACIT

Manchester United hyllas stort efter segern mot Norwich. Daniel James, Scott McTominey och Fred var tre av de som förärades bäst betyg (åttor på en tiogradig skala) av lokaltidningen Manchester Evening News.

Straffskyttet är däremot fortfarande tveksamt. Efter gårdagen har Paul Pogba, Marcus Rashford och Anthony Martial alla missat minst en straff den här säsongen. Att Rashford har missat två innebär ett totalt facit på fyra bommar på sex försök. Lyckligtvis, för Uniteds del, kostade det inte poäng under söndagskvällen.

Foto: Jan Kruger / Getty Images Europe
Lindelöf och Pogba.

DAGENS BAKSLAG

Räkna inte in Paul Pogba på ett tag. Fransmannen ser ut att bli borta ytterligare en månad på grund av vristskadan som har spökat sedan mötet med Southampton i augusti. Han har nu missat åtta av Manchester Uniteds tio senaste matcher.

DAGENS MILSTOPLE

Det har inte alltid varit enkelt för Kasper Schmeichel att ha en målvaktslegendar som pappa. När Leicester krossade Southampton med 9–0 gjorde Schmeichel den yngre sin 500:e match i engelsk fotboll, ett minst sagt imponerande facit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.