NHL:s beslut – stänger omklädningsrummen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. NHL inför nya riktlinjer för att skydda sina spelare mot coronaviruset.

Mediarepresentanter kommer inte längre släppas in i omklädningsrummen för att göra intervjuer – vare sig efter matcher eller träningar.

Tyler Myers med den samlade pressen i omklädningsrummet.
Foto: David Duprey / TT NYHETSBYRÅN
Tyler Myers med den samlade pressen i omklädningsrummet.

Officiellt introduceras NHL:s nya förhållningsregler först på måndag, men flera lag har redan själva valt att begränsa sina spelares tillgänglighet för utomstående.

New York Islanders och New York Rangers – i vilkas hemstad nya fall av av smittade nu rapporteras varje dag – stängde till exempel sina omklädningsrum efter lördagens hemmamatcher mot Carolina respektive New Jersey.

Istället togs valda spelare till speciella mediautrymmen för att besvara frågor.

”Ingen möjlighet att kontrollera”

– Vi har ingen möjlighet att kontrollera vilka som kommer in i vårt omklädningsrum, det är så många från alla möjliga håll som är ackrediterade. Så vi försöker vara pro-aktiva, säger Islanders general manager Lou Lamoriello till New York Post.

Tidigare i veckan meddelade NHL:s vice kommissionär Bill Daly att ligan står i ständig kontakt med myndigheterna och har handlingsplaner redo ifall situationen förvärras.

– Ta i trä, men jag tro det är osannolikt att vi ska behöva ställa in matcher eller spela inför tomma läktare. Allt är dock möjligt och vi är beredda vad som än händer, hette det.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN