Petterssons första Stanley Cup-poäng

Av: Per Bjurman

Publicerad:

HOCKEY

NEW YORK. Elias Pettersson har karriärens första Stanley Cup-poäng under bältet.

Han assisterade till ett mål signerat radarpartnern Brock Boeser när ett pånyttfött Vancouver utjämnade sin playin-serie mot Minnesota i natt.

– Våra bästa spelare klev verkligen fram ikväll, säger coachen Travis Green efter 4-3-segern.

Ibland går utvecklingen fort. Under de blott två dygn som passerade mellan första och andra mötet mellan Canucks och Wild hann de förstnämnda genomgå ett remarkabelt förvandlingsnummer.

Det som i söndags såg ut som skärrat och blygt juniorlag utan insikter om den avsevärda skillnaden mellan grundseriehockey och slutspelsdito var i natt ett fullfjädrat playoff-lag: Hårt, bestämt och oresonligt.

Så lyckades de också slå tillbaka och utjämna serien mot de tunga, sluga veteranerna från St. Paul i Minnesota.

– Vårt lag svarar alltid på rätt sätt efter motgångar och lär sig alla nödvändiga lektioner, säger coachen Travis Green.

– I första matchen var vi lite nervösa och det gällde inte minst våra bästa spelare. De behöver producera för att vi ska lyckas och de klev verkligen fram ikväll.

Som Elias Pettersson. Han stod bland annat för sin allra första Stanley Cup-poäng, i form av en fin assist till mål inprickat av kedjekamraten och radarpartnern Brock Boeser.

– Det var mitt första slutspelsmål också och det kändes riktigt kul att få göra. Jag är så glad över att spela med Elias och J.T Miller, vi har väldigt fin kemi, säger Boeser.

Alex Edler svarade också för assist – två stycken till och med – och i kassen såg Jacob Markström till att stoppa 32 skott.

Foto: CODIE MCLACHLAN / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!