Publicerad 2017-01-25

Burns på väg mot magisk notering

Senast en back gjorde 35 mål eller fler i NHL var Paul Coffey 1986.

Men nu ser San Joses succéman Brent Burns ut att vara på väg att tangera den måltotalen.

Med sitt 21:a mål för säsongen i 4–3-segern över Winnipeg är Sharksbacken på god väg.

Målet kom efter mindre än fyra minuter av den första perioden.

Burns fick pucken i spel fem-mot-tre och slungade den förbi Ondrej Pavelec i Winnipegmålet.

Winnipeg kvitterade snart därefter och i andra perioden kunde båda lagen lägga till ytterligare varsitt mål i poängprotokollet.

Karlsson satte första straffen

Fyra minuter in i tredje perioden tog Winnipeg över ledningen med 3–2 efter att Bryan Little gjort sitt andra mål för kvällen.

Värt att notera är att Patrik Laine noterades för en assist på målet, i hans första match tillbaka från smällen han fick för dryga två veckor sedan.

Minuter senare drog San Jose på sig en utvisning och det började se tungt ut.

Då snappade svenske Melker Karlsson upp pucken i boxplay och skrinnade mot mål.

Han blev slashad på vägen och drog på sig ett straffskott som han själv bestämt kunde sätta i nätet. Det var svenskens första straff och straffmål i NHL.

– Vi sjabblar bort ledningen men får lite tur med oss när vi får straffen och ”Melky” gör inget misstag, säger lagkaptenen Joe Pavelski till lokal media.

Och när veteranen Patrick Marleau senare satte 4–3 kom Winnipeg aldrig tillbaka.

Segern var San Joses sjätte raka och innebär att laget nu ligger på förstaplats i Pacific Division.

– Tufft schema och det här var en tuff match för oss. Jag tycker vi hanterar det ganska bra. Vi visste att de var desperata med tanke på hur de ligger till i tabellen och att de skulle krävas en riktig laginsats vilket vi ger i dag, säger Sharks tränare Peter DeBoer.

Enström skadad

Tobias Enström i Winnipeg kraschade in i sargen i första perioden och fick gå ut i omklädningsrummet.

Han kom tillbaka en kort stund i andra men kunde inte fortsätta matchen.

Enligt klubbens twitterkonto ska Enström ha dragit på sig en överkroppskada.

Los Angeles Kings bröt en fyra matcher lång förlustsvit när man besegrade New Jersey Devils med 3–1.

Anze Kopitar gjorde 1–0 redan efter 50 sekunder och Jeff Carter bidrog med två assist.

Ett annat lag som bröt sin förlustsvit var St. Louis.

Laget gick 3–0 mot Pittsburgh under natten efter att Colton Parayko, Ryan Reaves och Scottie Upshall bidragit med varsin balja.