Sacha sköt sin egen VM-pizza

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-18

Pizza med älgkött, trattkantareller och rårörda lingon

ÄLGAR PÅ MOT PIZZA-VM Aftonbladets Per-Ola Ohlsson har testat älgpizzan Rögle Elit och sätter toppbetyg. ”En pizza som alla ska kunna köpa”, säger bagaren.

ÄNGELHOLM. I höstas sköt han älgarna för egen hand. Nu har han gjort pizza av dem.

Det receptet ska ge pizzajägaren Sacha Rajkovic medaljchans i pizza-VM.

Aftonbladet har provsmakat tävlingsbidraget och sätter fyra plus på älgpizzan Rögle Elit.

Minns ni pizzabagaren Sacha Rajkovic, mannen bakom världens dyraste pizza och nordisk pizzamästare 2006. Nu åker han från Ängelholm till Italien för att i hård konkurrens med fullfjädrade infödda proffs ta upp kampen om VM-titeln.

– Jag är en tävlingsmänniska och jag ger mig inte förrän jag får en fin placering, det vill säga förstapris.

Svensk men exotisk

Sacha Rajkovic har två mål: han vill höja pizzans anseende bland världens matexperter och han vill placera lilla Sverige på pizzans världskarta.

Därför har han komponerat en äktsvensk pizza som kommer att uppfattas förhoppningsvis som både exotisk och välsmakande.

– Jag använder älgkött från älgar som jag själv sköt under jakten i höstas, trattkantareller som plockats i samma skog och rårörda lingon.

Mer svenskt än så kan det knappast bli. Men han är medveten om att det är en svår uppgift. Att slå italienarna på deras egen hemmaplan är nästintill omöjligt.

– Förra gången kom jag på en delad elfte plats. Den här gången ska det bli bättre.

Hyllar hockeylag

Vid prisutdelningen på onsdag kväll får vi se om han får rätt. Rögle Elit, namnet är en hyllning till Ängelholms ishockeylag som lyckades ta sig upp i elitserien, kommer att säljas i Ängelholm efter VM.