Stekt abborre med kantareller

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2003-10-19

4 portioner

Fisk hör till favoriterna. Gärna stekt abborre när Lasse är på landet.

600 g abborrfilé

400 g kantareller

800 g potatis

1 + 2 msk smör

2 msk hackad persilja

1 dl rågmjöl eller ströbröd

salt och peppar

Sätt igång potatiskoket.

Hacka persiljan.

Ansa kantarellerna och dela stora exemplar i mindre bitar.

Svetta i medelvarm stekpanna tills de inte släpper ifrån sig mer vätska. Lägg i 1 msk smör och bryn svampen ordentligt. Salta och peppra. Håll varm.

Häll ut mjölet/ströbrödet på en stor tallrik. Krydda med salt och peppar.

Hetta upp 2 msk smör i en stor stekpanna.

Vänd abborrfiléerna i mjölet/ströbrödet och stek ett par minuter på varje sida. Lassa inte knökfullt utan stek i omgångar.

Strö persilja över abborrarna och svampen och servera med potatisen.

Laga Lasses favoriter

9 recept ur nya boken ”Allsång på Skansen” utgiven på Ica Förlag.