Vad passar bäst till pärlhöns?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-01-12

Hej Ulrika och Camilla!

Vi skall ha en stor fest med vår studentförening och undrar nu vilket vin som skulle passa bäst till pärlhönsbröst i portvinssås? Till efterrätt har vi äppelsorbet med lingon-toscapirog och vaniljsås, finns det något gott efterrättsvin som skulle passa till detta?

Hälsningar festmakarna

Vinexperterna svarar: Hej festmakarna! Nu vet vi inte vilket prisläge ni har tänkt er för vinerna till den stora studentföreningsfesten, men antar att de inte ska kosta alltför mycket.

Till varmrätten blir det gott med ett generöst fruktigt rött vin, t ex Santa Fé de Arraiolos (3019, 59 kr) eller Ramos (6139, 67 kr) från Portugal.

Efterrätten är inte den lättaste att matcha med dess varierade smaker, men prova gärna med Anjou Blanc Réserve du Fondateur 1983 från Frankrike (750 ml, 2744, 125 kr).