Vilka öl passar till maten?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-01

Jag ska ha en tre-rätters middag som består av förrätt: köttfärsås och fetaostfyllda tomater. Varmrätt: örtfylld fläskfilé som ska marineras i mörkt öl innan grillning, klyftpotatis och sallad. Efterrätt: Choklad fonue med massa frukter till. Undrar om du har några ölförslag till de olika rätterna.

Sofia

Svar: Till förrätten serverar du en maltigt mild lager som bryter de syrliga ost -och tomatsmakerna: Spaten (11333, 13,50 kr, 50 cl, 5,2 %). Till den marinerade fläskfilén en engelsk ale som gifter sig med rejäla kötträtter: Fuller’s ESB (11405, 24,30 kr, 50 cl, 5,9 %).

Och till chokladdesserten den klassiska följeslagaren – en fylligt besk och mäktigt söt porter: Carnegie (1497, 17,90 kr, 50 cl, 5,5 %).

Följ ämnen i artikeln