Apelsinspjäll

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2002-12-16

Ingredienser

1 kg tjocka revbensspjäll

3 apelsiner

3 msk farinsocker

1/2 tsk malen kanel

2 dl köttbuljong

100 g smör

salt och peppar

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Tvätta och riv skalet av två apelsiner, pressa ur saften (det ska bli cirka 1 dl).

3. Smält sockret försiktigt i en kastrull, blanda ner apelsinsaft och det rivna skalet, häll på buljongen. Låt det koka några minuter och rör ner kanelen.

4. Lägg spjällen i en ugnssäker form, salta och peppra samt pensla med apelsinsåsen och stek i ugnen i 40 minuter. Vänd spjällen och stek ytterligare 30 minuter eller tills benen lossnar lätt. Pensla ofta.

5. Koka upp resten av såsen, ta från plattan och rör ner smöret.

6. Smaka av med salt och peppar.

7. Skär ut snygga klyftor från den tredje apelsinen och garnera.

8. Servera med såsen till.

Recept