Mejla

Malin Wollin

Tonåringar far inte illa av Kendall Jenner i bikini

Publicerad:
Uppdaterad:

KOLUMNISTER

För ett par veckor sedan drömde jag om en röd baddräkt.

Samma kväll hade jag blivit påmind om den ljuvliga barnbokspärlan Veke och den röda baddräkten.

Veke är en liten vildsvinskulting som hittar en fin röd baddräkt, men baddräkten signalerar fara så Veke kan tyvärr inte vara med i flocken längre. Veke står inför ett svårt val för en modeintresserad minigris. Hur det går får ni läsa själva.

Den natten drömde jag en mardröm präglad av stark ångest över att jag behövde en röd bäddräkt men inte hade en sådan.

När jag vaknade på morgonen så gjorde jag det med ett ”Jag har ingen röd baddräkt!” och när ögonen hade vant sig vid morgonen blev jag besviken på mig själv; varför kan jag inte drömma något av värde?

Men nu ser jag klart och tydligt att det handlade om ett varsel.

I mina drömmar hade jag precis förutspått debatten kring Kendall Jenners lilla röda baddräkt.

”Inför alla hjärtans dag publicerade Kendall bilder från en fotografering iklädd ett badplagg som får Borats baddräkt att framstå som mamelucker”, skriver Malin Wollin.
”Inför alla hjärtans dag publicerade Kendall bilder från en fotografering iklädd ett badplagg som får Borats baddräkt att framstå som mamelucker”, skriver Malin Wollin.

Kendall Jenner är den näst yngsta av fem mer eller mindre vackra systrar i familjen Kardashian.

Kendall är, utan att överdriva, den mer vackra. Om kindben var en OS-gren skulle Kendall ta guld.

Inför alla hjärtans dag publicerade Kendall bilder från en fotografering iklädd ett badplagg som får Borats baddräkt att framstå som mamelucker.

Sedan hon gjort det kunde förfasandet utspela sig. Hur hemskt är det inte att unga tjejer, våra döttrar! ska behöva exponeras för Kendalls felfria omänskliga kropp med tillsynes avskuret snippkött?

Och jag förstår verkligen chocken. För jag menar: är inte Kardashians förebilder? Vem hade någonsin kunnat ana att deras liv och gärning handlar om yta? (Ett minderårigt vildsvin i skogen kanske?)

 

Om man vill se kroppar som ser ut som min så går man till badhusets omklädningsrum. Om man nu tror att man mår bättre av det, jag är inte så säker.

Det heter ju att unga tjejer måste se hur vanliga kvinnokroppar ser ut men när jag var tretton och såg fyrtioåriga nakna kvinnokroppar så tänkte jag ”Om min kropp ser ut så där sen så tar jag livet av mig.” Sen satt jag väl och sög på en Camel light och var hungrig i ett självömkande hörn.

Nu har jag själv den där kroppen som får unga kvinnor att kämpa lite hårdare i gymmet. Men de behöver inte älska den, det räcker med att jag gör det.

Vidare så har jag slutat med min taktik att gå naken här hemma eftersom alla tyckte att det var obehagligt.

Så intentionerna kan vara aldrig så goda, men tonåringar är vilsna själar. De är vilsna i både kropp och knopp. De vill inte ha en mammakropp men de far nog inte så illa som vissa tror av att se världens bäst betalda modell i en baddräkt som bara täcker den allra yttersta tippen på blygden.

Och som ett av mina kloka barn konstaterade alldeles nyss:

”Alla Kardashians har på sig lika små kläder men då är det ingen som gapar. Folk är bara sura för att Kendall är smal.”

 

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN