Soffan som förvandlas till säng på flyget

Snart kan du få du extra mycket plats ombord

Publicerad:
Snart kan du du få en hel soffa på flyget – och förvandla den till säng när du blir sömnig.
Foto: Airbus
Snart kan du du få en hel soffa på flyget – och förvandla den till säng när du blir sömnig.

Resa | Flyg

Airbus har utvecklat ett helt nytt slags säte som ger passageraren extra mycket plats ombord.
Soffan ”Settee Corner” förvandlas lätt till en stor säng.

Det var under mässan Aircraft Interiors Expo i Hamburg som flygplanstillverkaren Airbus presenterade sitt nya säte ”Settee Corner” som de tagit fram i samarbete med sätestillverkaren Geven.

Den soffliknande stolen ser ut som en tresitssoffa och har en svag böjning. Den är från början en utveckling av tre ekonomisäten. Soffan är tänkt att användas i Airbus A320-plan, rapporterar The Telegraph. Trots att det ser ut som om två personer ska sitta bredvid varandra så är den tänkt för en person. Men i uppfällt soffläge kan resenären bjuda in en medpassagerare som sällskap.

Foto: Airbus
Soffan är en utveckling av tre ekonomisäten.

Skapa eget krypin

– Den har alla fördelar som ett vanligt business class- säte har, säger Amalia Martinez Martin, talesperson för Airbus till tidningen.

Fördelen är att sätet är mycket lättare än en traditionell business class-stol och därför kan minska kostnaderna för företaget.

Sängen kan bli upp till 195 cm lång och med hjälp av ett draperi som går att dra för mot gången får passageraren ett litet privat krypin. Det finns ett säkerhetsbälte för start och landning och ett annat typ av bälte som passar när resenären vill ligga ner.

Airbus hoppas att sätena kan börja användas 2021, men än så länge har inget flygbolag gjort någon beställning.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA