Nu kan du besöka staden med e-visum

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Från 1 oktober förändras reglerna i Sankt Petersburg.

Foto: AlexKazachok2 / iStockphoto

Visum | Resa

Att åka till Ryssland är inte alltid helt enkelt. Innan avresa måste du söka om visum genom att skicka iväg blanketter, pass och fotografier. Men från 1 oktober behövs det inte längre om du ska resa till Sankt Petersburg.

Från och med 1 oktober blir det enklare att resa till Sankt Petersburg i Ryssland. Då lanseras nämligen ett e-visum för besök i staden. För att få visum till Ryssland krävs att man skriver ut en blankett, skriver under och skickar iväg tillsammans med pass, fotografier och försäkringsintyg. Men med e-visumet behövs bara en ansökan online tillsammans med ett digitalt foto. Du måste söka senast fyra dagar innan du reser in i Ryssland, och visumet gäller för alla syften och för vistelser i upp till åtta dagar.

Införts för flera ryska städer

Sankt Petersburg är inte första staden i Ryssland som det går att besöka med e-visum. Första juli i år infördes e-visumet för besök till Kaliningrad. Gemensamt för platserna är att det går att ta sig till dem båda via båt, och framför allt till Sankt Petersburg är populärt att åka kryssning. Väl på plats i Sankt Petersburg kan du passa på att besöka Europas högsta byggnad Lachta Center, kika på det spektakulära Vinterpalatset eller kanske ta dig ut till Pavlovsk Park utanför staden för en mysig picknick.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

De forna tsarerna regerade från Vinterpalatset i Sankt Petersburg.

Foto: DarthArt / iStockphoto
Publisert:

LÄS VIDARE

Bästa restipsen i Wien – så bra för en helg

ÄMNEN I ARTIKELN

Visum | Resa

Resa | Sankt Petersburg

Resor

Sankt Petersburg

Ryssland

Pass

Kryssningar

MER OM RESA

Nu blir det enklare att besöka kinesiska städerna

Saudiarabien öppnar upp för turister

Hon pausade skolan för att resa med sin pappa