Norwegian ställer in flyg mellan Skandinavien och USA

Sex USA-destinationer ställs in i vinter

Publicerad:
Uppdaterad:
Norwegian ställer in många direktlinjer mellan Skandinavien och USA i vinter.
Foto: Norwegian/Getty
Norwegian ställer in många direktlinjer mellan Skandinavien och USA i vinter.

Flygbolag | Resa

Skandinavien förlorar flera direktlinjer till USA när flygbolaget Norwegian ställer in flyg i vinter.
Köpenhamn, Oslo och Stockholm drabbas.

Norwegian slutar att flyga direkt till USA från flera europeiska städer i vinter. Det rapporterar den danska sajten Check-in och Sydsvenskan.

Sammanlagt ställs elva USA-destinationer in för vintern, sex av rutterna är mellan Skandinavien och USA.

I Köpenhamn stängs direktflygen till New York, Los Angeles och Fort Lauderdale. I Oslo kan man inte längre flyga direkt till Los Angeles och Orlando. I Stockholm är det direktflyg till New York som tas bort under vintersäsongen. Flighten mellan Stockholm och Orlando ställs in på obestämd tid. Den rutten invigdes i oktober förra året.

Stort besparingsprogram

– Vi ställer in dessa rutter under vintersäsongen. Vi har ett besparingsprogram som går under namnet Fokus 2019 där vi tittar på olika segment där vi kan göra besparingar. Långdistanslinjerna är ett sådant segment, säger Andreas Hjörnholm, pressansvarig för Norwegian i Norge.

Han berättar att flygbolaget planerar att öppna upp dessa linjer inför vårsäsongen med start den 1 april.

– Det finns inga drabbade passagerare eftersom dessa biljetter inte har varit ute till försäljning, säger Andreas Hjörnholm.

Norwegian ställer även in fyra direktlinjer från en handfull andra städer i Europa och USA över vintern. Det är flighter från London till Chicago och Denver. Från Paris till Boston samt från Rom till Los Angeles. Rutten mellan London och Las Vegas ställs även den in på obestämd tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA