Rekordstort intresse att resa bort i Valborg

Publicerad:
Uppdaterad:
Mallorca – det mest populära resmålet för svenskarna i Valborg.
Foto: THINKSTOCK
Mallorca – det mest populära resmålet för svenskarna i Valborg.

Valborg

Regn och snö yr i luften.
Det blåser snålt.
Temperaturen är ingen höjdare.
Suget efter resor söderut i Valborg är rekordstort.
Mallorca är hett.

Efter ett bistert aprilväder är suget efter resor stort. Många vill åtminstone ha en långweekend för att om möjligt få lite sol på näsan. Andra tar gärna en storstadsutflykt. Mest populärt bland svenskarna är Mallorca, i vanlig ordning. Men Amsterdam och London pockar också på uppmärksamhet. Intresset för Berlin och Paris ökar också starkt i Valborg.

Ostadigt aprilväder

Hos Ticket har bokningarna ökat med sju procent jämfört med samma tid i fjol. Storstadsbokningarna har ökat med 15 procent.

– Det har både att göra med det ostadiga aprilvädret som får många att längta till varmare breddgrader och att fjolårets Valborgsmässohelg inte bjöd på några extra lediga dagar. Då låg både Valborgsmässoafton och första maj på helgen, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Många har förstås bokat valborgsresan för länge sedan. Men det finns fortfarande en bra möjlighet att komma söderut redan till helgen och nästa vecka. Dock är det ganska glest med sistaminuten-resor till Mallorca,

– Mallorca är ett fantastiskt bra resmål att åka till på våren och svenskarnas stora favorit. Bokningarna har ökat med 46 procent jämfört med i fjol. Här finns mycket att göra och härligt att få lite sol nu när vädret i Sverige är kallt och ostadigt, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Amsterdam intressant

Mallorca är allsidigt. Bra resturanger och god shopping. Soliga stränder och utflykter till pittoreska byar i bergen samt stadslivet i Palma lockar. Annars är Amsterdam det resmål där bokningarna ökar mest under Valborg. Resandet till Amsterdam har fördubblats. Förmånliga flygpriser har givit en extra skjuts och priserna ligger 25 procent lägre än ifjol.

– En härlig stad att möta våren i. Det är härligt att flanera längs kanalerna och kanske ta ett stopp på någon uteservering eller restaurang, avslutar Karin Starkman Ahlstedt.

Foto: THINKSTOCK
Till Amsterdam har bokningarna fördubblats jämfört med för ett år sedan.

LÄS OCKSÅ!

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA