Split går om Mallorca – populärast i sommar

Publicerad:
Uppdaterad:
Split är en inkörsport till övriga Kroatien.
Foto: rustamank / iStockphoto
Split är en inkörsport till övriga Kroatien.

Resa | Solresor

I flera år har Mallorca varit svenskarnas mest populära resmål under sommaren.

Nu ser det ut att ändras.

Sommarens mest bokade resmål är Split i Kroatien.

Vintern går mot vår och bokningarna inför sommarens resor börjar trilla in. Svenskarnas mest bokade resmål i år är Split i Kroatien.

– Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker, med ett stort utbud av både charterresor och flygstolar. Vackra Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. De flesta resenärer väljer dock att tillbringa större delen av semestern på någon av de näraliggande öarna eller badorterna längsmed den kroatiska rivieran, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Länge har svenska resenärer velat boka sina resor långt i förväg, men ett mer avvaktande beteende har blivit normalt. Trots detta har sommarens resebokningar ökat med 12 procent jämfört med samma period förra året.

– Sommarens mest populära resmål är verkligen en spännande blandning av helt olika restyper. Allt ifrån sol och bad vid Medelhavet, till storstadsbesök i New York, och kombinationen av stad och bad i Bangkok och Thailand lockar svenskarna i sommar, säger Katarina Daniels.

Foto: anshar73 / iStockphoto
Utanför Split finns det flera badorter.

Favoriten på andra plats

Mallorca har länge varit en riktig favorit bland svenskarna, men nu får den spanska ön ge plats för Split och dess närliggande badorter. Även resorna till Thailand ökar i sommar. Landet som länge ansetts vara ett vinterresmål ökar nu med 11 procent i sommar.

Den plats som klättrar mest på listan är dock Lissabon, och resorna till den portugisiska staden har ökat med 39 procent.

Här är de mest populära resmålen sommaren 2020

  1. Split (3)

  2. Mallorca (1)

  3. Kreta (2)

  4. Bangkok (10)

  5. Rhodos (4)

  6. Cypern (6)

  7. Lissabon (ny)

  8. Alanya (7)

  9. Malaga (9)

  10. Alicante (10)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade till och med den 20 februari 2020 med avresa den 1 juni – 31 augusti 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA