De kan prisas som årets spelare av Fifa

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: Petr David Josek / TT / NTB Scanpix
Luka Modric har haft en supersäsong och är med och konkurrerar om priset.

FOTBOLL

Fifa har släppt nomineringarna till The Best.

Det står nu klart vilka som kan vinna priset som årets bästa spelare.

Fifa har offentliggjort nomineringarna till The Best, priset som går till årets bästa spelare och tränare på herr- respektive damsidan säsongen 17/18.

På herrsidan är det stor Premier League- och La Liga-dominans då nio av tio nominerade spelade i någon av ligorna den gångna säsongen. Däribland finns Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och VM:s bäste spelare – Luka Modric. Det enda undantaget är en viss Kylian Mbappé, vilket innebär att bland andra Neymar redan är exkluderad från priset.

Vinnarna presenteras i september

Bland damspelarna är varken någon svenska eller någon damallsvensk spelare nominerad. Däremot finns de tidigare allsvenska bekantingarna Marta och Pernille Harder med på listan som har en stark Lyon-dominans, då sex av de tio nominerade spelarna tillhör den franska Champions League-vinnaren.

De tio nominerade spelarna har tagits fram av tidigare fotbollsspelare. Förbundskaptener, landslagskaptener, journalister och supportrar kommer nu att rösta fram världens bästa spelare och tränare.

Vinnarna kommer att presenteras på en ceremoni i London den 24 september. Några veckor dessförinnan kommer de tre slutkandidaterna att presenteras.

Förra året vann Cristiano Ronaldo och Lieke Martens The Best som bästa spelare 2017.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.