Gerhardsson inför ”hemliga” VM-genrepet

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

BÅSTAD. Med knappt en vecka kvar till mästerskapet ska Sverige spela VM-genrep.

Den första matchen mot Sydkorea kommer dock hållas stängd för allmänhet och presskår.

– Vi har lite olika idéer, där vi kommer att testa olika konstellationer. Mycket mer än så vill jag inte säga, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Under måndagens träning i Båstad deltog samtliga 23 truppspelare. Nilla Fischer och Fridolina Rolfö, som har haft problem med förkylning respektive skada, avstod däremot de sista momenten.

Förbundskapten Peter Gerhardsson har dock inte räknat bort duon till morgondagens möte med Sydkorea.

– Nilla och Fridolina tränade inte fullt men i nuläget så är alla tillgängliga, säger Gerhardsson.

– Vi kommer sätta oss ikväll och titta igenom det. Egentligen har vi hur många byten som helst, men vi har utgångsläget att man antingen får spela 60 eller 30 minuter. Sen är det väldigt många olika saker man tar hänsyn till, exempelvis belastning och taktiskt.

Målvakterna får speltid

Matchen på Falkenbergs IP kommer spelas i tre perioder vilket öppnar för möjligheten att låta samtliga tre målvakter (Hedvig Lindahl, Zecira Musovic och Jennifer Falk) rotera.

– Imorgon så kommer de stå varsin period, det är förutbestämt, bekräftar förbundskaptenen.

I dag var det lagfotografering.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
I dag var det lagfotografering.

Att genrepet kommer spelas inför stängda ridåer ser han som en möjlighet att slipa på hemliga vapen inför mästerskapet i Frankrike.

– Det finns saker som vi känner ur ett taktiskt perspektiv, med fasta situationer som ett konkret exempel, som man vill testa. Se lite varianter som vi vill hålla för oss själva, säger Peter Gerhardsson som märker av att VM närmar sig med stormsteg:

– Första perioden i dag så var det högt ljud på träningen. Det var ingen Metallica-konsert kanske, men väldigt högt ljud. Det visar någonstans på engagemang och att det är ett stort fokus.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.