Premier League

Wenger om Ferguson: ”Verkade må utmärkt”

Tränarna berättar om mötena – drack vin: ”Ingen vet exakt vad som är fel”

Av: 

Simon Sjöstrand

FOTBOLL

Sir Alex Ferguson, 76, har opererats akut för hjärnblödning.

Nu berättar flera tränarkollegor om sina senaste möten med skotten – en pigg och glad 76-åring.

– Vi sågs förra helgen, han verkade vara i utmärkt skick, säger Arsène Wenger enligt ESPN.

I lördags kom nyheten som skakade en hel fotbollsvärld.

Sir Alex Ferguson, 76, hade förts till sjukhus och opererats akut för hjärnblödning. Enligt brittiska medier försattes den legendariske tränaren i konstgjord koma.

”Proceduren gick väldigt bra men han behöver fortfarande intensivvård för att kunna återhämta sig på bästa sätt. Hans familj ber om att få vara ifred i denna stund”, skrev Manchester United i ett uttalande.

”Tränar väldigt mycket”

Ferguson har hyllats och stöttats av en hel fotbollsvärld.

Nu berättar flera tränarkollegor om sina senaste möten med 76-åringen.

Arsène Wenger gjorde sin sista hemmamatch som tränare för Arsenal på söndagen och inledde sitt tal med en hälsning till Sir Alex.

– Innan jag börjar vill jag passa på att önska min tränarkollega Alex Ferguson en snabb återhämtning.

Wenger berättade senare att han träffade skotten i samband med Arsenals bortamöte med United förra söndagen – sex dagar innan Fergusons hjärnblödning.

Enligt ESPN drack de ett glas vin tillsammans.

– Han såg ut att vara i utmärkt skick. Han berättade att han tränar väldigt mycket och verkade väldigt glad. Men sådana olyckor kan hända. Vi önskar honom allt gott och att han återhämtar sig snabbt. Han är en stark och optimistisk man, men ingen vet exakt vad som är fel. Jag fick samtal från Manchester häromkvällen, ingen visste exakt vad det rör sig om, säger Wenger enligt ESPN.

Bjöd ut Pep på middag

Ferguson bjöd också ut Pep Guardiola på middag efter att Manchester City hade säkrat ligatiteln.

– Vi hoppas att han kommer på benen så fort som möjligt. Du kan inte hitta en enda City-supporter här i dag som inte önskar den här fantastiska personen allt det bästa. Han var en fantastisk tränare och är en fantastisk person, sa Guardiola inför söndagens möte med Huddersfield.

Även Jürgen Klopp träffade Ferguson innan hjärnblödningen. Efter söndagens förlustmatch mot Chelsea avslöjade tysken att de pratade med varandra efter Liverpools första möte med Roma i Champions League (24 april).

– Vi sprang på varandra och utbytte några ord. När jag fick höra om hjärnblödningen kunde jag inte tro det. Det kan hända oss alla. Jag ber för honom. Han kommer bli bra igen, det är jag helt övertygad om. Jag ser fram emot att träffa honom igen, sa Klopp.

Sir Alex Ferguson var tränare för United mellan 1986 och 2013 och förde klubben till totalt 49 titlar, varav 13 ligatitlar.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Sir Alex Ferguson förd till sjukhus

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Alex Ferguson

Manchester United

Arsène Wenger

Arsene Wenger

Pep Guardiola

Jürgen Klopp